Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 6. 2022,
14.32

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Intersport

Natisni članek

kolesarska oprema električno kolo e-kolo kolesarjenje Intersport advertorial

Torek, 28. 6. 2022, 14.32

2 meseca

Šport nas povezuje

Raziščite najlepše kotičke sveta na udoben, a hkrati aktiven način

Vsebino omogoča Intersport

Vsako leto vse več posameznikov uživa v kolesarjenju kot eni izmed bolj priljubljenih oblik športnega udejstvovanja. Kolesarite lahko tako sami kot v družbi. S priljubljenostjo električnih koles pa je tudi raziskovanje sveta na dveh kolesih eden bolj priljubljenih načinov preživljanja aktivnega dopusta.

e-kolo, električno kolo, narava, kolesarjenje, rekreacija, hribi | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Če ste eden izmed tistih, ki vas skrbijo vaše kolesarske sposobnosti in težko sledite tempu, ki ga narekuje družba, s katero potujete, je električno kolo elegantna rešitev. Električna kolesa niso le do okolja prijazen način potovanja, ampak odpirajo popolnoma nov svet kolesarjenja in premagovanja strmih terenov, pri tem pa uživate v osupljivi pokrajini, ki vas obdaja.

Z e-kolesom je neokrnjena narava dostopnejša

Ena največjih prednosti električnih koles je njihova dostopnost – primerna so za vsakega ljubitelja kolesarjenja, ne glede na njegove sposobnosti in starost, neizkušenim kolesarjem pa omogočajo, da sledijo bolj izkušenim. Zelo verjetno je namreč, da je v ekipi nekaj kolesarjev, ki so izkušenejši od drugih. Z e-kolesom lažje uskladite tempo, kar vam zagotovi veliko prijetnejšo izkušnjo. Ko ne zmorete več ali se naveličate potiskanja na pedala, vam pri kolesarjenju pomaga električni motor. Zaradi tega lahko v kolesarjenju uživa vsa družina.

E-kolo pa ni rešitev le pri vzponih, ampak vam pomaga tudi premagovati daljše razdalje. Z električnim motorjem niste prikrajšani za osupljive razglede ob poti, ki bi vas morda zaradi izčrpanosti odvrnili od nadaljevanja kolesarjenja. E-kolo nedotaknjeno naravo približa širši množici, a hkrati za seboj pušča prav tako neokrnjeno.

Vožnja z e-kolesom je zabavna izkušnja, ki vam omogoča, da z lahkoto odkrivate naravna čudesa in zgodovinske pokrajine. Lahko vas popeljejo na kraje, kjer avtomobili ne morejo. Potovanje z e-kolesom je način povezovanja z naravo za vsakogar.

e-kolo, električno kolo, narava, kolesarjenje, rekreacija, hribi | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Doživite neokrnjeno naravo na električni pogon

Električna kolesa odpirajo nove dimenzije kolesarjenja in lahko dodajo tisto piko na i, da uresničite svoje kolesarske ambicije ali si morda zgolj olajšate in podaljšate turo. Ob nakupu je treba nameniti pozornost izbiri ustreznega za vaše potrebe. Investicija ni zanemarljiva, zato si morate odgovoriti na vprašanja na kakšnih terenih, kako pogosto in intenzivno boste kolesarili. Le tako lahko maksimalno unovčite svoj potencial in potencial kolesa.

V ponudbi Intersporta so vam za to sezono na voljo kakovostna električna kolesa priznanih blagovnih znamk, za gorsko kolesarjenje, treking kolesarjenje ali mestno vožnjo.

Genesis E-VO FS 2.2 PT

Intersport | Foto: Električno kolo Genesis E-VO FS 2.2 je 29-palčno polno vzmeteno, zato je idealno za gorsko kolesarjenje in vožnjo po neravnem ter zahtevnem terenu. Z elektromotorjem Bosch Performance CX Line Gen. 4 postanejo najzahtevnejše vzpetine vsakomur dosegljive. Diskaste zavore Shimano in menjalnik Shimano Deore XT poskrbita za varno kolesarjenje s čim manj napora. Aluminijasti okvir je na eni strani lahek, na drugi strani pa dovolj trpežen. Kakovostne vilice Rock Shox 150 mm bodo znali ceniti izkušeni gorski kolesarji, ki uživajo v vožnji po koreninah, kamnih in drugih naravnih podlagah.

Genesis E-PRO MTB 1.2 PT

Intersport | Foto: Električno kolo Genesis E-PRO MTB 1.2 PT navdušuje s svojo geometrijo okvirja. Zato ni namenjeno le gorskemu kolesarjenju, ampak je prava izbira za vsako kolesarsko vožnjo. Na voljo je v velikosti 29-palcev, njegov aluminijasti okvir pa je izjemno lahek in trpežen. Kolo poganja zmogljiv pogonski sklop Bosch Power Tube z 625 Wh litij-ionsko baterijo, odlikujejo pa ga še kakovostne diskaste zavore Shimano in menjalnik Shimano Deore 1×11. Kolo je na voljo v različici z 29- in 27,5 -palčnimi kolesi.

 

Head LAGOS II e7000

Intersport | Foto: Sprednje vzmeteno električno kolo Head LAGOS II e7000 se ponaša s kakovostno opremo, ki bo zadovoljila srednje zahtevne gorske kolesarje. Za lažje premagovanje daljših razdalj in strmih vzpetin poskrbi kakovosten elektromotor Shimano e7000 z vzdržljivo baterijo Darfon 504 Wh. Njegov okvir je izdelan iz aluminija, kar ob upoštevanju, da kolo pridobi težo zaradi baterije, okvir ne dodaja bistveno k skupni teži kolesa. Pod diskaste zavore se je podpisal uveljavljeni proizvajalec komponent. Vzmetne vilice Rock Shox Recon ponujajo 130 milimetrov vzmetne poti, kar je povsem dovolj za tekočo in udobno vožnjo po razgibanem terenu. Pri velikosti obročev lahko izbirate med 29- in 27,5 -palčno različico.

 

E-Goni Electric S6

Intersport | Foto: S 16-palčnimi kolesi in zložljivo konstrukcijo je E-Goni Electric S6 izredno uporaben, saj ga lahko po uporabi enostavno zložite in spravite v prtljažnik avtomobila ali v pisarno. Kolo odlikuje lahek in vzmeten okvir iz zlitine magnezija in aluminija. Celotno električno kolo tako z baterijo in vso opremo tehta približno 17,5 kilograma. Po zaslugi zmogljive baterije priznanega proizvajalca LG vam Electric S6 pomaga pri vaši vožnji do 45 kilometrov daleč s samo enim polnjenjem. Baterijo je mogoče vzeti iz kolesa in jo polniti ločeno. Zmogljiv motor z 250 W omogoča hitrosti do 25 kilometrov na uro in omogoča vzpenjanje v klanec do 15 stopinj naklona. Mehanske disk zavore spredaj in zadaj pa poskrbijo za varno ustavljanje.

Genesis E-CROSS 2.2 PT W

Intersport | Foto: Treking električno kolo ima zmogljivo baterijo elegantno skrito v okvirju, tako da je kolo uravnoteženo in enostavno za uporabo. 28-palčni obročniki se udobno kotalijo po cesti, za poganjanje in prestavljanje skrbi oprema Shimano, za ustavljanje učinkovite disk zavore Shimano s 180 mm rotorjema, osnova za vse pa je kakovosten okvir iz aluminija in vzmetne vilice Suntour s 63 mm hoda. Geometrija okvirja je prilagojena nežnejšemu spolu.

Po Sloveniji na dveh kolesih

E-kolo omogoča dostop do neokrnjene narave tudi tistim, ki so jim bili do zdaj ti kraji težko dostopni. Spoznajte čudovite zelene poti po Sloveniji na do okolja prijazen način. Gorski vrhovi in gozdovi, panonske ravnice in griči, kraška pokrajina in obmorske poti – kamorkoli po Sloveniji se boste odpravili, boste našli urejene kolesarske poti ali manj obljudene stezice, ki vabijo, da raziščete zeleno pokrajino in aktivno, a udobno, preživite počitnice ali kratek oddih.

električno kolo | Foto:

Za vse, ki se z e-kolesarjenjem šele spoznavate, predlagamo tri zanimive kolesarske ture, ki vas bodo nagradile z lepimi razgledi:

Kolesarjenje po medvedovih poteh

Spoznajte lepote kočevskih gozdov, kjer je doma rjavi medved. Po sto kilometrov dolgi poti, boste opazovali naravo in divje živali ter tako spoznavali zanimivosti gozda in njegovih prebivalcih.

Pot po dolini Soče

Odpravite se na pot ob reki Soči, ki vas bo očarala s svojo smaragdno barvo, obenem pa vas v poletnih mesecih ves čas prijetno ohlajala. Vso pot boste obdani s slikovitimi razgledi na Julijske Alpe.

Kolesarska pot Parenzana

Podajte se na kolesarjenje po nekdanji železnici med Trstom in Porečem in raziščete očarljiva obalna mesta, zaplavajte v morju ter okusite lokalne dobrote.

Ne pozabite na zaščito

Vse se spreminja in spreminjajo se tudi kolesa. Tako so se cestnim, gorskim in treking kolesom več kot uspešno pridružila še električna kolesa, ki so vrtenje pedalov približala številnim rekreativcem, ki morda prej niso poznali čarov kolesarjenja. A z vsem tem se je še dodatno povečala predvsem potreba po zaščitni opremi, zato je pomembno, da nosimo kolesarsko čelado. Na cestah, stranpoteh in v hribih je kolesarjev vedno več. In če vzamemo v ozir še dejstvo, da lahko na električnih kolesih dosegamo večje hitrosti z manj napora, je poleg izbire pravega kolesa enako pomembno, da se ustrezno zaščitimo.

Vse za kolesarjenje poiščite v trgovinah Intersport in v njihovi spletni prodajalni, kjer boste našli široko izbiro e-koles in opreme svetovno uveljavljenih proizvajalcev!

 

Ne spreglejte