Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 8. 2022,
8.40

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,55

2

Natisni članek

Tadej Pogačar Tadej Pogačar Annemiek van Vleuten Dirka po Franciji Tour de France Tour de France

Ponedeljek, 1. 8. 2022, 8.40

1 leto, 2 meseca

Pošalili so se na Pogačarjev račun

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,55

2

Tadej Pogačar Lombardija | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Osrednja junakinja ženske Dirke po Franciji je postala Annemiek van Vleuten, ki je tekmice pokorila tudi v zaključni etapi s ciljem na La Super Planche des Belles Filles. Čestital ji je tudi slovenski šampion Tadej Pogačar, ki je prišel v Francijo pozdravit svojo izbranko Urško Žigart. Ta se je prav tako izkazala.

T - Annemiek van Vleuten
Sportal Van Vleutenova osvojila zloglasni Belles Filles in Tour

Ženski Tour de France je v zadnjih osmih dneh kanil veliko pozornosti. Dekleta so tako kot moški pred tem na tritedenski izvedbi prikazala spektakel na dveh kolesih.

Najmočnejša je bila Nizozemka Annemiek van Vlueten, ki kolesari za španski Movistar. V nedeljo je postala kraljica Toura in tako trem zmagam na Giru, medaljam na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih dodala nov mejnik v karieri.

Čestitke so prihajale z vseh strani. Lepe besede ji je namenil letošnji junak moškega Toura Jonas Vingegaard, prav tako slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar, ki je prišel v Francijo pozdravit izbranko Urško Žigart. Tudi mlada slovenska kolesarka se je na Touru pokazala v dobri luči, kar je dober obet za naprej.

Novinar Owen Rogers poroča o ženskem kolesarjenju, in ko je pred hotelom videl dva šampiona, van Vleutnovo in Pogačarja, je poskrbel za lep fotografski spomin, ki ga je delil na družbenem omrežju Twitter. Pod objavo so se nekateri simpatično pošalili na račun slovenskega kolesarja. "Kdo je naključni fant zraven na desni?" "Lepa fotografija, van Vleutnova in njen mehanik." "Brat in sestra." "Nisem vedel, da ima Annemiek mlajšega brata. Vov, če bi imel enak talent. Samo pomislite." "Kako lepo, da si je van Vleutnova vzela čas za navijače. Morda bo mlajši mož enkrat izpolnil svoje želje in osvojil Tour de France." "Za dobro kolesarstva upajmo, da ne bosta imela otrok. Eddy Merckx bo videti kot amater v primerjavi z njunimi otroki."

Ne spreglejte