Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 5. 2022,
11.30

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

Natisni članek

Mark Cavendish

Nedelja, 15. 5. 2022, 11.30

1 leto, 2 meseca

Po obisku Gira to ne bo več samo običajna avtobusna postaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

giro Mark Cavendish | Mark Cavendish je na madžarskem delu letošnje Dirke po Italiji pustil velik pečat. Zmagal je v tretji etapi, zadnji na Madžarskem, v vasi Zamoly pa bo po novem avtobusna postaja nosila njegovo ime.    | Foto Reuters

Mark Cavendish je na madžarskem delu letošnje Dirke po Italiji pustil velik pečat. Zmagal je v tretji etapi, zadnji na Madžarskem, v vasi Zamoly pa bo po novem avtobusna postaja nosila njegovo ime.

Foto: Reuters

V madžarski vasici Zámoly, skozi katero je bila speljana uvodna etapa letošnje Dirke po Italiji, so se odločili, da bo avtobusna postaja, pred katero je britanski sprinter Mark Cavendish zaradi mehanske okvare zamenjal kolo, v prihodnje nosila njegovo ime.

Britanski sprinter Mark Cavendish bo svojo zbirko dosežkov, v kateri je 160 profesionalnih zmag, od tega 53 doseženih na tritedenskih dirkah, naslov svetovnega prvaka v cestni vožnji in naziv športna osebnost leta 2011, razširil še za enega.

V madžarski vasici Zamoly, kjer živi le 2,216 prebivalcev, so se odločili, da bodo avtobusni postaji, pred katero je Cavendish, sprinter ekipe Quick-Step Alpha Vinyl zaradi tehnične okvare zamenjal kolo, nadeli njegovo ime. Zraven bodo postavili še znak, ki bo mimoidoče in mimovozeče opominjal na dogodek, poroča madžarski Feol.

Avtobusna postaja, ki bo po novem postaja Marka Cavendisha:

Menjava kolesa na kolesarski dirki je nekaj povsem vsakdanjega, a Madžarom, ki so prvič gostili začetek tritedenske dirke, se je očitno vtisnila v spomin, gesta pa bo v vasico Zámoly zagotovo privabila marsikaterega ljubitelja kolesarstva.

Zamoly leži na 90. kilometru uvodne trase letošnjega Gira od Budimpešte do Višjegrada. 195 kilometrov dolgo preizkušnjo s kratkim zaključnim vzponom je dobil Nizozemec Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) in že prvi dan oblekel rožnato majico vodilnega.

Skozi Zamoly se je v sredo zapeljala še ena kolesarska karavana. Pet dni po Giru je skozi vas peljala še Dirka po Madžarski.

 

Ne spreglejte