Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
23. 6. 2019,
4.00

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Tadej Pogačar Tadej Pogačar Luka Mezgec Po Sloveniji Diego Ulissi

Nedelja, 23. 6. 2019, 4.00

4 leta, 10 mesecev

Pred 5. etapo na dirki Po Sloveniji

Odprto je le še eno vprašanje in Luka ima odgovor nanj #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Luka Mezgec | Luka Mezgec bo sicer tudi danes nosil rdečo majico, a je sicer v lasti Diega Ulissija, ki bo imel na sebi zeleno majico vodilnega v skupnem seštevku. | Foto Vid Ponikvar

Luka Mezgec bo sicer tudi danes nosil rdečo majico, a je sicer v lasti Diega Ulissija, ki bo imel na sebi zeleno majico vodilnega v skupnem seštevku.

Foto: Vid Ponikvar

Zadnji dan 26. kolesarske dirke Po Sloveniji bo na vrsti etapa od Trebnjega do Novega mesta. Italijan Diego Ulissi je že skupni zmagovalec, odprto pa je še vprašanje o eni majici. Luka Mezgec bo imel zagotovo svoje načrte v boju za rdečo majico. Zanimivo bo videti, ali bo mladi Tadej Pogačar napadel zmagovalni oder.

Prvo mesto na dirki Po Sloveniji je že oddano Italijanu Diegu Ulissiju (UAE Emirates), ki ima pred rojakom Giovannijem Viscontijem (Neri Sottoli), ki je v soboto zmagal v najtežji etapi, 22 sekund prednosti. Tretji Rus Aleksander Vlasov (Gazprom RusVelo) zaostaja 25, četrti Tadej Pogačar (UAE Emirates) pa 30 sekund.

Giovanni Visconti
Sportal Italijan se je po zmagi zlomil: posvetil jo je preminulemu prijatelju #video
3D-predstavitev 5. etape

Slovenski kolesar bi teoretično lahko še prišel na oder za zmagovalce v skupnem seštevku, četudi je 5. etapa, ki se bo ob 10.50 začela v Trebnjem in končala v Novem mestu, predvidena za šprinterje. Na štiri letečih ciljih je na voljo še največ 12 bonifikacijskih sekund, a lahko pričakujemo, da bo rusko moštvo nadziralo vse dogodke na trasi.

Oddana je tudi morda majica za najboljšega kolesarja na gorskih ciljih. Vlasov ima preveliko prednost pred Benjaminom Hillom (Ljubljana Gusto Santic). Prav tako je oddana bela majica za najboljšega mladega kolesarja. Ta bo še tretjič zapored na plečih Pogačarja.

Giovanni Visconti
Sportal Italijanski dan: junak kraljevske etape Visconti, Ulissi brez težav zadržal zeleno majico #video

5. etapa, 23. junij 2019, Trebnje–Novo mesto, 167,5 km

Podrobno o 5. etapi

Profil etape

Časovnica etape

3D predstavitev etape

Bo Mezgec prišel do rdeče majice?

Zato pa je odprto vprašanje o rdeči majici za najboljšega po točkah. Trenutno je v lasti Ulissija, vendar mu Luka Mezgec (Mitchelton Scott) diha za ovratnik. Vsega dve točki ju ločita, nedaleč pa sta še sobotni junak Visconti in Andrea Vendrame (Androni).

Ker na cilju podelijo točke prvim 15 kolesarjem in ker je bera velika (zmagovalec etape jih prejme kar 25, peti na primer 12), bi Mezgec že z normalnim šprintom v Novem mestu lahko prišel nazaj do rdeče majice.

Sicer pa kolesarje čakata tudi dva gorska cilja III. kategorije na Brezje in Vahto. Po zadnjem vzponu bo sledila še 30-kilometrska pot do Novega mesta, kjer ne bo zaključnih krogov, kot je bila to nekako že stalnica na kolesarki dirki Po Sloveniji.

Diego Ulissi
Sportal Rezultati 4. etape in skupna razvrstitev 26. dirke Po Sloveniji
Ne spreglejte