Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 3. 2014,
14.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Adria Mobil

Četrtek, 6. 3. 2014, 14.03

8 let

Nose bo izpustil vsaj pol sezone, Adria Mobil ostaja pri preizkušeni formuli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kolesarski klub Adria Mobil je v Ljubljani predstavil člane svojega kluba, ki bodo letos nastopali in delovali v članski ekipi. Po tradiciji zadnjih let v ekipi spet deset članov.

Čeprav so kolesarji ekipe letošnjo sezono začeli že v začetku lanskega decembra na dirki Tour of al Zubarah v Katarju, so se tudi letos javnosti predstavili marca. Prva dobra novica je, da je bil na predstavitvi ekipe prisoten tudi Tomaž Nose, ki se je konec lanskega leta poškodoval v prometni nesreči, v kateri je utrpel poškodbe medenice, ključnice in reber. Na predstavitvi je že oblekel kolesarski dres ekipe, a se preostalim devetim moštvenim kolegom na kolesu še dolgo ne bo pridružil. Sam je dejal, da upa, da bo ostal le brez prve polovice sezone, a ne bo presenečen, če bo šla po zlu celotna letošnja sezona. Verjetno vsaj glede treninga ne, a zagotovo bo letos skoraj nemogoče, da bi se toliko natreniral, da bi bil na dirkah že lahko konkurenčen najboljšim. Vsekakor je to zelo hud udarec za ekipo, ki je letos po odhodu Milana Eržena tudi uradno vodi Boštjan Mervar. Nekdanji odličen šprinter bo imel na razpolago le devet kolesarjev in kaj hitro se lahko pripeti, da mu jih bo primanjkovalo za nastop na dirkah.

Dobra novica je tudi, da Matej Mugerli tudi v letošnji sezoni nadaljuje niz odličnih nastopov ob začetku sezone. Včeraj je zmagal na dirki za Veliko nagrado Umaga, medtem ko je na dirki za Veliko nagrado Izole osvojil četrto mesto. Preteklo nedeljo je na osmem mestu končal dirko za Veliko nagrado Lugana v Švici. A ni le Mugerli tisti, na katerem slonijo rezultati ekipe Adria Mobil. V ekipi ostaja tudi Hrvat Radoslav Rogina, ki je lani zmagal na dirki Po Sloveniji. Rogina tudi letos vse stavi na edino slovensko etapno dirko za člane. V ekipi ostajata tudi izkušeni Kristjan Fajt ter aktualni slovenski prvak v posamičnem kronometru Klemen Štimulak. Iz lastnih mladinskih vrst sta člansko ekipo okrepila David Per in Domen Novak. Nekoliko več izkušenj v članski kategoriji od njiju imata že preostala člana ekipe Primož Roglič in Hrvat Bruno Maltar. Da ekipa spada v sam vrh ekip, ki tekmujejo s kontinentalno licenco, je potrdil tudi nekdanji selektor slovenske članske reprezentance Martin Hvastija, ki je bil prav tako prisoten na današnji predstavitvi. Tam sta bila tudi novi selektor Gorazd Štangelj in nekdanji športni direktor Milan Eržen.

Ekipa Adria Mobil tudi letos nastopa s kontinentalno licenco. To imajo letos kar 204 kolesarske ekipe, a le dve slovenski (še Radenska). V ekipah s kontinentalno licenco bo letos nastopalo 24 slovenskih kolesarjev. Če pogledamo še ekipe z licenco WorldTour in profesionalno kontinentalno licenco, lahko ugotovimo, da ima v letošnjem letu Slovenija še osem predstavnikov v ekipah z licenco WorldTour (Borut Božič, Jani Brajkovič, Kristjan Koren, Marko Kump, Luka Mezgec, Matej Mohorič, Jan Polanc in Simon Špilak) ter dva kolesarja v ekipah s profesionalno kontinentalno licenco (Blaž Jarc in Aldo Ino Ilešič).

Ne spreglejte