Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 6. 2015,
14.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

navijači Po Sloveniji kolesarstvo Tomaž Nose

Nedelja, 21. 6. 2015, 14.05

7 let, 12 mesecev

Navijaška evforija pri Jakcu ali ko se pomešata kolesarstvo in poroka (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V hotelu Jakec, kjer je bila sinoči ciljna navijaška baza 22. dirke Po Sloveniji, je bilo čutiti pravi navijaški utrip. Pretežno moška populacija je bila enotna: navijamo za vse slovenske fante.

Hmelji napitek, glasni pogovori in sem ter tja kaka slovenska zastava so včeraj lepo zapolnili barski prostor Hotela Jakec na ciljnem vzponu Trije kralji. Ljudje s sproščenim slogom oblačenja so se lepo pomešali s tistimi, ki so kot iz škatlice čakali, da se v sosednji dvorani začne poročno slavje.

Med navijači je bil tudi Tomaž Nose, nekdanji kolesar Adrie Mobil, po srcu še vedno adriamobilovec, ki fantom na razmočeni progi prav nič ni zavidal obračanja pedal. "Tokrat je bolj luštno gledati od daleč, prav nič jim ne zavidam," je priznal Nose, ki z optimizmom gleda na razvoj slovenske pentlje.

"Vidi se, da ljudje živijo z dirko, pri nas v Novem mestu je vedno več kolesarjev, kolesarstvo se je prav lepo 'razpaslo' v zadnjih letih. Novo mesto je zagotovo kolesarsko mesto, tudi drugje se opazi kolesarsko vzdušje. Samo poglejte, kaj se dogaja na Maratonu Franja. Dirko spremljam intenzivno, v četrtek sem bil na kronometru, danes na Treh kraljih in jutri bom prav gotovo tudi v Novem mestu. Za nas je to najpomembnejša dirka sezone," je povedal Nose, ki tudi kot športni upokojenec za rekreacijo še vedno vrti pedala. "Še vedno migam, a sem pri tem previden, saj še vedno čutim bolečine v hrbtenici," je dejal Nose, dolga leta najbolj prepoznaven obraz novomeške kolesarske družine.

Neposredni prenos na televiziji ne bi škodil

Med navijači sta se znašla tudi Mitja Kranjc in Davor Golob, ki podpirata vse slovenske kolesarje, še posebej pa stiskata pesti za našega junaka Gira Jana Polanca.

"Dirka je odlično organizirana, bi pa vsekakor potrebovala nekoliko več promocije. Dogajanje sicer spremljava na Planet Siol.net, vendar pa tudi neposredni prenos na televiziji ne bi škodil," sta bila enotna.

Ko se je prenos na Šport TV počasi iztekal, dežne kaplje pa umirile, se je glavnina preselila na prosto, v ciljni prostor, kjer se je čez nekaj minut začel širiti val navdušenja. Primož Roglič se je namreč oblekel v rumeno.

Ne spreglejte