Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 10. 2020,
11.24

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

2

Natisni članek

Koronavirus Dirka po Španiji Dirka po Španiji Vuelta Vuelta

Sreda, 21. 10. 2020, 11.24

1 leto, 9 mesecev

Na Vuelti novost, ki naj bi preprečila okužbe z novim koronavirusom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

2

Organizatorji Dirke po Španiji, ki bo potekala v času drugega vala novega koronavirusa, ko sta skrb za zdravje in mehurček, v katerem bo kolesarska karavana skušala vzdrževati območje brez covid-19, še toliko bolj pod drobnogledom, so v želji, da bi se izognili dodatnemu širjenju okužb, uvedli novost, ki naj bi preprečila okužbe s trenutno glavno nadlogo človeštva.

Namesto tradicionalnega klasičnega podpisovanja kolesarjev pred vsako etapo, ki je sestavni in obvezni del uvodne slovesnosti, so na Dirki po Španiji uvedli digitalno prepoznavanje obraza (Face ID). Kolesarji se bodo tako izognili nepotrebni uporabi pisal in papirja.

Organizatorji Vuelte, družba Unipublic, so se oprli na tehnologijo prepozavanja obrazov, ki jo ponuja podjetje Movistar, telekomunikacijski partner Dirke po Španiji.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je tehnologija prepoznavanja obrazov, ki so jo zasnovali pri podjetju Telefónica Security Engineering, eno najučinkovitejših orodij, ki jih je telekomunikacijsko podjetje Movistar v času pandemije ponudilo svojim strankam.

Ljudem zagotavlja prepoznavo brez fizičnega stika in ob ohranjanju socialne razdalje.

Aplikacija prepozna uporabnika, preveri njegove specifike in nato potrdi možnost dostopa do določenega kraja oz. določene informacije.

Sistem omogoča tudi merjenje telesne temperature, namenjen pa je tudi temu, da zajame kolesarjevo podobo in prek inovativnega algoritma prepoznavanja obrazov na ekranu omogoči prikaz specifik posameznega kolesarja.

75. Vuelta se je začela po slovenskih željah. Lanski zmagovalec Primož Roglič (Jumbo-Visma) je že včeraj, po zmagi na uvodni etapi od Iruna do Arrateja (173 kilometrov), oblekel rdečo majico vodilnega.

Današnja etapa od Pamplone do Lekunberrrija (151,6 km) se bo začela ob 13.49, dogajanje na trasi pa bomo tudi tokrat v živo pospremili na Siol.net.

2 etapa Vuelta | Foto: A.S.O. Foto: A.S.O.

Ne spreglejte