Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 1. 2015,
14.51

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Vuelta Vuelta

Natisni članek

Sobota, 10. 1. 2015, 14.51

8 let, 3 mesece

Na Vuelti bo najbrž odločilen kronometer v Burgosu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Prireditelji kolesarske dirke po Španiji so predstavili traso letošnje dirke.

Ta se bo začela 22. avgusta z moštvenim kronometrom od Porto Banusa do Marbelle, že druga etapa pa bo imela cilj na vzponu, takih etap bo v nadaljevanju še osem. Vse bodo na sporedu že v prvih dveh tednih dirke, na kateri pa tradicionalnih vzponov ne bo.

Kraljevska etapa 70. izvedbe dirke, ki bo vsebovala 21 etap, bo 11. v Andori, v kateri bodo tekmovalci morali premagati kar šest vzponov. Strokovnjaki napovedujejo, da bo za končni vrstni red zelo pomembna tudi 17. etapa, 39-kilometrski posamični kronometer v Burgosu.

Cilj, ki bo 13. septembra, bo po letu premora spet v Madridu.

"Trasa dirke je podobna prejšnjim. Veliko je gorskih etap z zaključki, ki zahtevajo eksplozivnost. Dirka bo zanimiva za gledalce, o tem ni nobenega dvoma. Favoriti pa bomo morali biti pazljivi prav v vsaki etapi," je po predstavitvi dirke dejal Španec Alejandro Valverde, ki se je na zadnjih treh Vueltah vselej uvrstil na stopničke. Zagotovo bo tudi letos med favoriti, boj za prvo mesto pa bi mu lahko olajšalo tudi dejstvo, da naslova najbrž ne bo branil rojak Alberto Contador, ki naj bi letos dal prednost Giru in Touru.

Ne spreglejte