Mugerliju Velika nagrada Umaga

Dvaintridesetletni slovenski kolesar Matej Mugerli je zmagovalec druge izvedbe enodnevne kolesarske dirke za Veliko nagrado Umaga (1.2). Med deseterico še Otoničar, Hočevar in Rajšp.
Mugerliju Velika nagrada Umaga

Na 161 kilometrov dolgi dirki je lansko zmago branil Slovenec Aljaž Hočevar. Na štartu dirke v Umagu je bilo 197 kolesarjev. Čeprav je bila večji del dirke v begu skupina kolesarjev, se je razpletla po pričakovanjih.

Zmage se je veselil Matej Mugerli, ki je tako na najvišji stopnički zmagovalnega odra zamenjal moštvenega kolega Aljaža Hočevarja, ki je zmagal na lanski, premierni dirki.

To je prva letošnja zmaga za Mugerlija, ki je lani zmagal petkrat. Na drugem in tretjem mestu sta dirko končala Hrvat Matija Kvasina in Italijan Davide Mucelli. Na nehvaležnem četrtem mestu je bil Martin Otoničar, medtem ko je bil Aljaž Hočevar šesti.

Med deseterico je od Slovencev dirko končal še Andrej Rajšp, ki je bil deveti. "Na zadnjem možnem mestu (zadnji špici) za pobeg smo uspeli pobegniti Kvasina, Mucelli in jaz. K sreči smo složno narekovali tempo vse do cilja, saj je bila glavnina vseskozi tik za nami. Z zmago sem zelo zadovoljen, saj se dobro zavedam, da je za zmago potrebne tudi nekaj sreče. Ta je bila tokrat na moji strani," je po zmagi za Sportal povedal Matej Mugerli.

Kolesarji ekipe Adria Mobil so po zaslugi Mugerlija spet odlično začeli sezono. Preden nastopijo na naslednji dirki, jih jutri v Ljubljani čaka še predstavitev letošnjih ciljev in ekipe.

Rezultati dirke za Veliko nagrado Umaga, 161 km:

1. Matej Mugerli (Slo) Adria Mobil 3;46:59 2. Matija Kvasina (Hrv) Gourmetfein Simplon +0:04 3. Davide Mucelli (Ita) Meridiana Kamen isti čas 4. Martin Otoničar (Slo) Radenska 0:08 5. Antonio Viola (Ita) Vini Fantini-Nippo 6. Aljaž Hočevar (Slo) Adria Mobil 7. Daniel Biedermann (Aut) Gourmetfein Simplon 8. Tomas Kalojiros (Češ) Bauknecht-Author 9. Andrej Rajšp (Slo) Radenska 10. Filip Eidsheim (Nor) Team FixIT.no … 15. Gašper Katrašnik (Slo) Sava 18. Jan Tratnik (Slo) Amplatz-BMC 26. Robert Jenko (Slo) Amplatz-BMC vsi isti čas

Oba dosedanja zmagovalca dirke:

2014 – Matej Mugerli (Slo) Adria Mobil 2013 – Aljaž Hočevar (Slo) Adria Mobil

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano