Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 3. 2018,
12.18

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Strade Bianche

Petek, 2. 3. 2018, 12.18

6 let, 2 meseca

Med kolesarsko smetano na Strade Bianche tudi pet Slovencev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Strade Bianche | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V soboto bo Toskana gostila ugledno enodnevno dirko Strade Bianche, ki bo prva v koledarju svetovne serije za ženske, na moško različico pa je privabila veliko večino najboljših kolesarjev sveta.

BTC City Ljubljana na klasiki belih cest začenja sezono svetovne serije. Od 23 dirk najvišje ravni je Strade Bianche ena od bolj atraktivnih in zahtevnih, saj dekleta čakajo osem odsekov makadama ter strmi vzponi na trasi, dolgi 136 kilometrov. Cilj obeh dirk - tako moške kot ženske - bo na znamenitem trgu v Sieni, kjer se vsako leto zbere ogromna množica kolesarskih navdušencev.

Že tako zahtevno dirko je v zadnjih dneh pobelil sneg, za soboto pa je napovedan dež. Za ljubljansko zasedbo bodo nastopile Polona Batagelj, Urša Pintar, Eugenia Bujak, Urška Žigart, Hanna Nilsson in Anastazija Jakovenko.

Nadvse zanimiva bo moška dirka, saj je na štartni listi velika večina najboljših kolesarjev sveta. Dolga bo 184 kilometrov, od tega je nekaj več kot 60 kilometrov makadamskih odsekov.

Strade Bianche | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Ekipa Sky bo stavila na lanskega zmagovalca, Poljaka Michala Kwiatkowskega, BMC na olimpijskega prvaka, Belgijca Grega van Avermaeta, Bora-Hansgrohe na svetovnega prvaka, Slovaka Petra Sagana, Quick-Step Floors na Belgijca Philippa Gilberta ...

Manjkali ne bodo niti Nizozemec Tom Dumoulin, Španec Alejandro Valverde, Belgijec Sep Vanmarcke, Norvežan Edvald Boasson Hagen, Nizozemec Steven Kruijswijk, Italijan Vincenzo Nibali in mnogi drugi.

Nibali bo imel številčno slovensko podporo, saj je Bahrain-Merida na Strade Bianche poslala Mateja Mohoriča, Kristijana Korena in Grego Boleta. Nibali bo sokapetan z Italijanom Sonnyjem Colbrellijem.

Jan Polanc bo nastopil v moštvu UAE Emirates in skušal čim bolj pomagati kapetanu, Italijanu Diegu Ulissiju.

V ekipi LottoNl-Jumbo je Primož Roglič, aktualni svetovni podprvak v vožnji na čas. Na dirko Strade Bianche prihaja z višinskih priprav, najbrž pa več pričakuje od dirke od Tirenskega do Jadranskega morja, ki se bo začela v sredo. Roglič je bil lani na njej četrti v skupnem seštevku.

Ne spreglejte