Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 8. 2024,
11.57

Osveženo pred

19 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
kolesarstvo Maruša Tereza Šerkezi

Natisni članek

Petek, 30. 8. 2024, 11.57

19 minut

Maruša Tereza Šerkezi do brona na SP v gorskem kolesarstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Maruša Tereza Šerkezi | Maruša Tereza Šerkezi je na svetovnem prvenstvu v Pal Arinsalu v Andori v olimpijskem krosu za mladinke osvojila bronasto kolajno.. | Foto Grega Stopar

Maruša Tereza Šerkezi je na svetovnem prvenstvu v Pal Arinsalu v Andori v olimpijskem krosu za mladinke osvojila bronasto kolajno..

Foto: Grega Stopar

Slovenska gorska kolesarka Maruša Tereza Šerkezi je na svetovnem prvenstvu v Pal Arinsalu v Andori v olimpijskem krosu za mladinke osvojila bronasto kolajno.

Na svojem prvem SP je 17-letna slovenska tekmovalka zaostala le za prvakinjo Viktorio Chladonovo iz Slovaške ter Kanadčanko Rafaelle Carrier (+0:36). Šerkezi je za Slovakinjo po štirih krogih na koncu zaostala 1:31 minute.

Mlada tekmovalka kolesarskega društva Rajd je letos v romunskem Chelie Gradisteiju postala dvakratna evropska mladinska prvakinja, potem ko je slavila tako v kratkem kot olimpijskem krosu.

Maruša Tereza Šerkezi | Foto: Grega Stopar Foto: Grega Stopar

V Andori je na visoki nadmorski višini prvi krog opravila na petem mestu, nato pa stopnjevala ritem predvsem v drugem, ko se je prebila celo na drugo mesto.

Eno pozicijo je nato izgubila, a do konca suvereno zadržala tretje mesto za prvo slovensko kolajno v mlajših kategorijah v olimpijskem krosu po letu 2008. Takrat je svetovna prvakinja med mlajšimi članicami v italijanskem Val di Soleju postala Tanja Žakelj.

Ob 12. uri bodo v olimpijskem krosu na vrsti tudi mladinci. Slovenijo bosta predstavljala Filip Utranker in Filip Boškin.

Danes bodo v Pal Arinsalu še preizkušnje v kratkem krosu, na katerih se bodo predstavili trije Slovenci. Ob 16.45 bo med mlajšimi člani nastopil Matic Kranjec Žagar, ob 17.30 med članicami Vita Movrin, ob 18.15 pa za konec sporeda med člani še Rok Naglič.

Prvenstvo se bo v soboto nadaljevalo s preizkušnjami v spustu, kjer bo glavna slovenska adutinja Monika Hrastnik (12.30). V moški konkurenci Slovencev ne bo na startu.

V nedeljo bodo še preizkušnje v olimpijskem krosu za mlajše člane in članice ter za obe elitni kategoriji. Spet bodo nastopili Kranjec Žagar (11.00), Movrin (13.30) in Naglič (15.30).

Preberite še:

Monika Hrastnik
Sportal Monika Hrastnik v lov na drugo kolajno na SP
Ne spreglejte