Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 9. 2020,
18.45

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Marianne Vos Špela Kern Urška Žigart Eugenija Bujak Giro Rosa

Nedelja, 13. 9. 2020, 18.45

3 leta, 7 mesecev

Giro Rosa, 3. etapa

Marianne Vos z etapno zmago do 229. uspeha v karieri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Nizozemska kolesarka Marianne Vos (CCC) je zmagovalka tretje etape najprestižnejše ženske dirke Giro Rosa. V kratkem ciljnem vzponu na Assisi je za 229. zmago v karieri ugnala Italijanko Eliso Longo Borghini (Trek-Segafredo) in Danko Cecilie Uttrup Ludwig (Noivelle Aquitaine). Najboljša Slovenka je bila Špela Kern (Lviv Pro Cycling) na 29. mestu.

Vijolično majico vodilne je zadržala Nizozemka Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott). Sedemintridesetletnica je v zaključku preveč moči porabila pri lovljenju ubežne skupine, v zadnjih dveh kilometrih na Assisi pa je zmogla do petega mesta. S tem je celo nekoliko povečala prednost v skupnem seštevku.

Nizozemka ima zdaj minuto in 22 sekund prednosti pred danes sedmo rojakinjo Anno van der Breggen (Boels-Dolmans) ter minuto in 37 sekund naskoka pred tretjo Poljakinjo Katarzyno Niewiadoma (Canyon SRAM), ki je bila deveta.

Slovenke niso krojile razpleta

Slovenske kolesarke v tretji od devetih etap na Giru Rosi niso krojile razpleta pri vrhu. Najboljša je bila tokrat Špela Kern (Lviv Cycling Team) na 29. mestu (+0:51). Eugenia Bujak (Ale BTC Ljubljana) je bila z zaostankom natanko minute 33., Urška Žigart (Ale BTC Ljubljana) pa je zasedla 93. mesto s tremi minutami zaostanka.

Najvišje uvrščena kolesarka slovensko-italijanske ekipe Ale BTC Ljubljana je bila danes Španka Mavi Garcia na 10. mestu (+0:19).

Španka Mavi Garcia je bila najboljša članica slovensko-italijanske ekipe Ale BTC Ljubljana. | Foto: Ale BTC Ljubljana Španka Mavi Garcia je bila najboljša članica slovensko-italijanske ekipe Ale BTC Ljubljana. Foto: Ale BTC Ljubljana

V skupnem seštevku je Bujakova 21. (+8:46), Kernova je napredovala na 38. (+12:08), medtem ko je Žigartova zdrsnila na 71. mesto (+19:22).

V ponedeljek bo na sporedu še ena razgibana etapa s kratkim zaključnim vzponom (2 kilometra s povprečnim naklonom 7,9 odstotka). Kolesarke bodo morale opraviti kar 170 kilometrov od Assisija do Tivolija.

Preberite še:

Sportal Van Vleutenova po zmagi v vijoličasti majici vodilne na Giru
Sportal Za uvod največje ženske dirke deveto mesto za Ale BTC Ljubljana
Ne spreglejte