Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 3. 2017,
17.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Michal Kwiatkowski

Sobota, 4. 3. 2017, 17.21

6 let, 7 mesecev

Strade Bianche 2017

Kwiatkowskemu s samostojnim napadom zmaga na Strade Bianche

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Poljski kolesar Michal Kwiatkowski, nekdanji svetovni prvak, je zmagovalec klasične dirke Strade Bianche, ki je letos prvič štela za točke svetovne serije. Poljak v dresu Skya je do zmage prišel s samostojno vožnjo v zadnjih 15 kilometrih. Primož Roglič je bil najboljši Slovenec, zasedel je 35. mesto.

Za njim sta na cilj 175 kilometrov dolge proge prišla Belgijca, olimpijski prvak Greg van Avermaet, ki je še drugič zasedel drugo mesto, in Tom Weelens, zaostala sta 15 oziroma 17 sekund. Četrto in peto mesto sta zasedla nekdanji zmagovalec Čeh Zdenek Štybar (+0:23) in Nizozemec Tom Domoulin (+1:26).

Italijanski odgovor na dirko Pariz-Roubaix tudi letos ni razočaral ljubiteljev tega športa. Dirka je bila pravi spektakel, že tako zahtevno progo z vzponi in makadamskimi odseki je otežil še dež. Po pričakovanju so se že zgodaj začeli napadi, ki so glavnino razbili na več delov. Na koncu je v ospredju ostalo sedem kolesarjev, med katerimi pa ni bilo dvakratnega svetovnega prvaka Slovaka Petra Sagana (na dirki še nima zmage, dvakrat je bil drugi).

Zato pa je bil v vodilni skupini olimpijski prvak in belgijski favorit Van Avermaet, ki pa je bil nemočen v napadu Kwiatkowskega na predzadnjem vzponu. Poljak je na vrh vzpona že prišel z lepo prednostjo, ki pa jo je na spustu z maksimalno tvegano vožnjo na spolzkem cestišču še povečal, do konca pa izkoristil še svoje kronometrske sposobnosti in v stilu upokojenega Fabiana Cancellare, Švicar je bil tu najboljši trikrat, zmagal. To je bila njegova druga zmaga na tej dirki, najboljši je bil že leta 2014.

Od Slovencev je bil najboljši Primož Roglič, z zaostankom desetih minut in 36 sekund je zasedel 35. mesto, Matej Mohorič (UAE Team Emirates) je bil z zaostankom 22 minut in 52 sekund 80., z istim časom in mesto za njim je v cilj prišel David Per (Bahrain Merida).

Švedska novinka najboljša predstavnica BTC Cityja

Švedska kolesarka Hanna Nilsson, novinka v dresu BTC Cityja, je bila najboljša predstavnica edine slovenske ženske profesionalne ekipe na ženski različici dirke Strade Bianche. Zasedla je 14. mesto, za zmagovalko, Italijanko Eliso Longo Borghini je zaostala minuto in 21 sekund.

Polona Batagelj je bila z zaostankom dveh minut in 56 sekund 32., štiri sekunde več pa je zaostala Urša Pintar, zasedla je 36. mesto. Poljakinja Eugenia Bujak in Srbkinja Jelena Erić sta bili slabši, Hrvatica Mia Radotić pa ni prišla do cilja 127 kilometrov dolge preizkušnje.

 

Ne spreglejte