Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 6. 2014,
19.33

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kristijan Koren Po Sloveniji

Nedelja, 8. 6. 2014, 19.33

8 let, 3 mesece

Kristijan Koren: Trasa dirke Po Sloveniji mi ustreza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Do pričetka 21. kolesarske dirke Po Sloveniji je še enajst dni. Slovenci, ki bodo nastopili na dirki, so v vse boljši formi. Mednje sodi tudi Kristijan Koren, ki želi znova poseči zelo visoko.

Sedemindvajsetletni Koren ima v zadnjih sezonah povsem identičen program dirk. Trenutno že petič zapored nastopa na dirki Criterium du Dauphine, po kateri bo nastopil na dirki Po Sloveniji in že petič zapored na dirki po Franciji. Slednjo je tudi štirikrat končal, kar doslej ni uspelo še nobenemu Slovencu.

"Treniral sem dobro in tudi počutje je v redu. Najprej želim čim boljše nastopiti na dirki Criterium du Dauphine. Zato bom prve tri dni dirkal na polno in bom v primeru, da ne bom konkurenčen najboljšim, v drugi polovici dirke hranil moči za dirko Po Sloveniji. Slednja ima na sporedu le 4 etape, zato bo potrebno vse odpeljati na polno. Dirka je zelo pomembna za našo ekipo kot tudi zame osebno. Rad bi izboljšal uvrstitev izpred dveh let," so bile prve besede Korena v pogovoru za Sportal.

Leta 2012 je dirko končal na 3. mestu v skupnem seštevku in zmagal zadnjo etapo, ko je bil v Ljubljani na sporedu posamičen kronometer. To je bila tudi njegova zadnja zmaga, saj lani in letos ni uspel na nobeni izmed dirk, na katerih je nastopil, stopiti na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

"Traso dirke poznam, saj sem si pretekli teden ogledal tudi ciljni vzpon tretje etape, ki so bo končala na Treh Kraljih. Klanec ni tako zahteven, da bi vrgel puško v koruzo in se zaradi njega že vnaprej odpovedal dirkanju na visoko uvrstitev v skupnem seštevku. Odločilna bo prav ta etapa in uvodna etapa v Ljubljani, ko nas čaka posamičen kronometer. Konkurenca na dirki je vsako leto dobra in se zato z njo ne obremenjujem. Dal bom vse od sebe in le ura bo pokazala, kaj to pomeni," je dodal Koren, ki bo imel poleg sebe v ekipi zelo pestro zasedbo.

Poleg Mateja Mohoriča, ki pred dnevi ni navdušil na državnem prvenstvu v kronometru, bodo v ekipi za dirko Po Sloveniji še Slovak Juraj Sagan, Avstrijec Matthias Krizek, Kolumbijec Jose Cayetano Sarmiento ter Italijani Elia Viviani, Damiano Caruso in Cristiano Salerno. "Viviani bo naš adut v drugi in zadnji četrti etapi. V kraljevski etapi ob sebi pričakujem tudi Carusa in Mohoriča, medtem ko se bo v prvi etapi vsak sam spopadel s traso in uro," je še dodal Koren, ta je eden izmed osmih kolesarjev v ekipi, ki imajo z ekipo Cannondale pogodbo tudi za prihodnjo sezono.

"Ne vem, kako bo v prihodnji sezoni. Vsekakor ne bo lahko v primeru, če bo Peter Sagan zapustil ekipo. Vsekakor sem pa tudi že sam videl, da je nastopil čas, da tudi sam skušam na kateri izmed dirk, na katerih nastopam, doseči dober rezultat. Izkušen imam že dovolj in tudi sam se bom moral v prihodnjem letu pogajati za novo pogodbo. V primeru, da si dober pomočnik in sem ter tja tudi sam zmagaš kakšno dirko, je izhodišče za pogajanja veliko boljše," je zaključil Koren, ki bi v primeru, da Sagan zapusti ekipo in z ekipo ne bi imel veljavne pogodbe za sezono 2015, lahko odšel z njim v drugo ekipo.

Ne spreglejte