Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
19. 6. 2014,
11.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Po Sloveniji Kristjan Koren Matej Mohorič Matej Mohorič

Četrtek, 19. 6. 2014, 11.06

8 let

Koren je bil pred dirko Po Sloveniji opozorjen

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kolesarska ekipa Cannondale bo imela na dirki Po Sloveniji tudi dva slovenska predstavnika. Tako Kristijan Koren kakor tudi Matej Mohorič bosta nabrušena in želela navdušiti pred domačimi navijači.

Zadnja postojanka za Kristijana Korena pred odhodom na dirko Po Sloveniji je bil Criterium du Dauphine, na katerem je pokazal dobro formo, zato tudi z optimizmom pričakuje začetek današnjega kronometra na 21. dirki Po Sloveniji: "Danes grem na polno, nato pa bom videl, kje bom. Pripravljen sem v redu, kar sem dokazal v Franciji. A nisem sam na dirki. Veliko dobrih kolesarjev bo in bo treba misliti tudi nanje. Vse ekipe imajo odlične posameznike, ki lahko računajo na skupno zmago."

Za Korena bi bilo bolje, če bi bil kronometer nekoliko daljši, da bi tako pridobil nekaj več časa v primerjavi s hribolazci, a mu tudi sobotna kraljevska etapa ni tuja in bo skušal držati ritem tistih najboljših: "Poskusil bom dirkati na dobro generalno uvrstitev. Odločilni bodo Trije Kralji. Pred dirko v Franciji sem si šel pogledat to etapo. Klanec je kar težak. Na začetku je malce bolj strm, zadnjih deset kilometrov pa stopničast. To bi mi znalo ugajati, saj ni konstantno strmo in lahko vmes zadihaš. Navajen sem takšnih klancev, saj sem jih vozil vsak dan v Franciji. Me je pa delodajalec opozoril, da naj bo moj glavni cilj znameniti Tour, ki je pred nami. Da moram biti takrat v najboljši formi ..."

V ekipi bo imel tudi slovenskega tekmovalca. Matej Mohorič je letos prišel v vrste Cannondalea, a zanimivo, da še nista nastopila na isti dirki skupaj, kar se bo na slovenski kolesarski pentlji zgodilo prvič. "Nekako vse leto tekmujeva vsak na svojem koncu. Matej že dolgo ni dirkal. Dva meseca je bil brez dirke, kar je malce težko zanj. Večina nas je prišla z Gira, Francije … in imamo nek ritem. A je Matej pravi fant, ki gara in zna trenirati. Verjamem, da bo konkurenčen na tej dirki. Mislim, da naša ekipa na dirki Po Sloveniji nastopa ravno zaradi njega, ker je svetovni prvak med mladinci ter še do 23 let in si zasluži to čast," je vse dobro o sotekmovalcu povedal vedno nasmejani Koren, ki je bil pred dvema letoma odličen tretji v skupnem seštevku in celo dobil kronometer po ulicah Ljubljane, ki pa je bil za razliko od letošnjega dvakrat daljši.

Ne spreglejte