Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 8. 2024,
11.16

Osveženo pred

10 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
kolesarska tržnica Bahrain Victorious

Natisni članek

Nedelja, 4. 8. 2024, 11.16

10 minut

Kolesarska tržnica, 4. avgust

Lenny Martinez se seli v Bahrain Victorious

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Lenny Martinez | Lenny Martinez se za prihodnje tri sezone seli v ekipo Bahrain Victorious.  | Foto Guliverimage

Lenny Martinez se za prihodnje tri sezone seli v ekipo Bahrain Victorious.

Foto: Guliverimage

Na Sportalu spremljamo živahno dogajanje na kolesarski tržnici. 

Iz ekipe Bahrain Victorious so sporočili, da v njihove vrste prihaja 21-letni francoski kolesar Lenny Martinez, letos najboljši mladi kolesar na Dirki po Kataloniji. Podpis pogodbe z mladim talentom, sinom prvaka v gorskem kolesarstvu z olimpijskih iger leta 2000 v Sydneyju Miguela Martineza, je potrditev usmeritve tega moštva, da se usmeri v razvoj in dirkanje z najboljšimi mladimi kolesarji. Martinez, ki je zadnji dve sezoni vozil za francosko ekipo Groupama-FDJ, je ob spremembi okolja navdušen. 

"Izjemno sem vesel, da se bom za naslednje tri sezone pridružil ekipi Bahrain Victorious. Prepričal me je premišljen projekt okoli ekipe in mene. Skupaj imamo velike ambicije in prepričan sem, da bomo dosegli velike stvari. Rad bi se zahvalil ekipi Groupama FDJ, ki me je spremljala v mojih prvih letih v profesionalnih vrstah," so v izjavi za javnost pri Bahrainu prenesli besede Martineza.

Navdušen je tudi generalni direktor ekipe Bahrain Victorious Milan Eržen. "Ko sem leta 2017 začel ta projekt, sem sanjal, da bom s francoskim kolesarjem iz naše ekipe osvojil stopničke na Dirki po Franciji. Verjamem, da smo z Lennyjem dobili to možnost. Njegovi talent, predanost in duh se popolnoma ujemajo z vizijo naše ekipe. Francija ima bogato zgodovino velikih šampionov v našem športu in Lennyju želimo pomagati ustvariti njegovo lastno zapuščino v francoskem kolesarstvu. Navdušeni smo, da ga podpiramo pri doseganju njegovega polnega potenciala in skupnem doseganju velikih stvari."

Preberite še:

Giulio Pellizzari Tadej Pogačar Giro 2024
Sportal Vroče na kolesarski tržnici, velika okrepitev za Rogliča, Pogačarja in Vingegaarda

 

 

Ne spreglejte