SiolNET. Sportal Kolesarstvo
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Državno prvenstvo

Tratnik tudi z nekaj sreče do majice državnega prvaka

0,30

termometer

 | Foto:

Kolesar Jan Tratnik je novi državni prvak v cestni dirki. Po 168 kilometrih je v Ihanu drugo mesto osvojil Luka Mezgec, tretji je bil David Per, četrti Luka Pibernik, peti pa Primož Roglič. Per je postal najboljši mlajši član v državi. Že prej je med članicami sedmi zaporedni naslov osvojila Polona Batagelj.

Lanski prvak v kronometru Jan Tratnik (Amplatz-BMC), letošnji prvak v vožnji na čas Primož Roglič (LottoNL-Jumbo), do nedavnega poškodovani Luka Mezgec (Orica GreenEdge), lanski prvak v cestni dirki Luka Pibernik (Lampre-Merida) in mlajši član David Per (Adria Mobil) so postali ubežniki v drugem od 12 krogov. Dva kroga pred koncem sta se za napad odločila Tratnik in Roglič, letošnji in lanski prvak v kronometru, vendar je Tratnik tudi zaradi tehnične težave Rogliča prišel v cilj kot prvi.

"Da bom zmagal, nisem pričakoval, sem pa pričakoval visoko uvrstitev, ker sem dobro pripravljen. Zmage nikoli ne upam napovedati. Lepo je zmagati," je v cilju iskal besede nekdanji evropski prvak Tratnik, dobitnik modre majice najboljšega na gorskih ciljih na nedavno končani dirki po Sloveniji.

"Takoj od štarta sem bil aktiven. Rekel sem, da bom tvegal in šel v beg. Ko sem videl, kdo je pobegnil, sem vedel, da je to zmagovalna kombinacija, samo ugotoviti sem moral, kako zmagati. Štiri kroge do cilja sem bil še malo v dvomih. Nato sem tri kroge do cilja napadel, ostala sva samo z Rogličem. Naslednji krog je imel žal Roglič tehnično okvaro sprednjega kolesa. Bilo je v finalu, nisem ga mogel čakati. Žal mi je za Primoža. Moral sem iti naprej, sicer ne bi zmagal. Imel sem več sreče, to je šport," je nato razlagal 26-letni Idrijčan.

In o čem je razmišljal v zadnjem krogu? "Razmišljal sem, kako bi uprizoril prihod skozi cilj, kako bi pokazal roke. Vse, kar sem razmišljal, sem pokazal drugače. Mislil sem, da imam še en krog do cilja," je z nasmeškom odgovoril Tratnik.

David Per je s tretjim mestom postal državni prvak med mlajšimi člani.

Že dopoldan so se za državne naslove udarile članice, ki so morale premagati 70 kilometrov. Sedmič po vrsti ga je osvojila Polona Batagelj (BTC City Ljubljana). Druga je bila Urša Pintar, tretja pa Špela Kern (vse BTC City Ljubljana); takšen vrstni red je bil tudi lani.

Med starejšimi mladinci je zmagal Nik Čemažar (Sava), med mlajšimi mladinci Boštjan Murn (Adria), med starejšimi mladinkami pa Haidi Zajc (BTC City Ljubljana).

 

Državni kolesarski prvaki:

2016: Jan Tratnik (Amplatz-BMC)

2015: Luka Pibernik (Lampre-Merida)

2014: Matej Mugerli (Adria mobil)

2013: Luka Pibernik (Radenska)

2012: Borut Božič (Astana)

2011: Grega Bole (Lampre)

2010: Gorazd Štangelj (Astana)

2009: Mitja Mahorič (KD Radenska finančna točka)

2008: Borut Božič (Collstrop)

2007: Tadej Valjavec (Lampre)

2006: Jure Golčer (Perutnina Ptuj)

2005: Mitja Mahorič (Perutnina Ptuj)

2004: Uroš Murn (Phonak)

2003: Tadej Valjavec (Fassa Bortolo)

2002: Boris Premužič (Perutnina Ptuj Krka Telekom)

2001: Martin Derganc (Krka)

2000: Andrej Hauptman (Vini Caldirola)

1999: Tadej Križnar (Sava)

1998: Igor Kranjec (Perutnina Radenska Rog)

1997: Sašo Sviben (Radenska Rog)

1996: Bogdan Ravbar (Krka)

1995: Gorazd Štangelj (Krka)

1994: Martin Hvastija (Rog)

1993: Marko Velkovrh (Rog)

1992: Valter Bonča (Astra)

1991: Sandi Šmerc (Astra)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin