Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 10. 2021,
8.14

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Marko Baloh

Ponedeljek, 11. 10. 2021, 8.14

2 leti, 6 mesecev

Svetovno prvenstvo v 24-urni vožnji na čas

Izjemen uspeh Marka Baloha: v ZDA do novega naslova svetovnega prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Marko Baloh | Slovenski ultrakolesar Marko Baloh je osvojil nov naslov svetovnega prvaka v vožnji na čas, že tretji v aboslutni konkurenci in osmi naslov prvaka v kategoriji. | Foto Facebook

Slovenski ultrakolesar Marko Baloh je osvojil nov naslov svetovnega prvaka v vožnji na čas, že tretji v aboslutni konkurenci in osmi naslov prvaka v kategoriji.

Foto: Facebook

Slovenski ultramaratonski kolesar Marko Baloh je v ZDA nastopil na svetovnem prvenstvu v 24-urni vožnji na čas in dirko v Borrego Springsu v absolutni kategoriji končal z zmago. S tem je ubranil tudi naslov v kategoriji nad 50 let iz leta 2019. To je njegov tretji naslov prvaka v absolutni konkurenci ter osmi naslov prvaka v kategoriji.

Na dirki, ki pomeni konec sezone za ultrakolesarje, se je zbralo blizu 200 tekmovalcev, so še sporočili iz njegovega tabora. Tako štart kot cilj dirke sta v središču Borrego Springsa, dirka pa poteka 22,5 ure na 29 kilometrov dolgem krogu. V zadnji uri in pol tekmovalce preusmerijo na krajši krog, dolg 7,7 kilometra.

Začetek dirke je zaznamoval izjemno močan veter, ki je na odsekih proge skoraj ustavljal tekmovalce, Marko Baloh pa se je držal svojega načrta: prevoziti 800 kilometrov (500 milj) v 24 urah. Baloh je prevozil 501,6 milje, zmagal in s tem postal edini, ki je na krožni trasi v Borrego Springsu petkrat premagal magično mejo 500 milj.

Za njim sta se zvrstila Američana Shanne Trotter s 483 miljami na drugem in Joshua Stockinger s 436 miljami na tretjem mestu.

"Svetovno prvenstvo v 24-urnem kronometru je bilo moj glavni cilj sezone po dveh letih zelo omejenega dirkanja zaradi covidne pandemije. Pripravljen sem bil odlično in moj edini načrt je bil voziti v svojem ritmu, potrebnem za dosego magične meje vsaj 500 milj," je dejal Baloh.

Ne spreglejte