Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
19. 6. 2015,
19.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Po Sloveniji kolesarstvo

Petek, 19. 6. 2015, 19.33

7 let, 12 mesecev

Italijanom petkov prestiž, Slovenci ostajajo v igri za glavnega

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trojček italijanskih kolesarjev je pobral smetano druge etape na dirki Po Sloveniji, vesela novica pa je, da ima Slovenija za skupno zmago še vedno v igri štiri kolesarje.

Ekipa Rusvela, ki ima tudi po drugi etapi majico vodilnega v skupnem seštevku, je v večini narekovala tempo druge etape od Škofje Loke do Kočevja, ki je imela med drugim tudi tri gorske cilje, od tega sta bila težja Golo in zlasti Strma reber.

Prvi pravi pobeg se je zgodil okoli 30. kilometra, ko so se Klemen Štimulak (Slo/Adria Mobil), Simone Sterbini (Ita/Bardiani) in Jarl Salomein (Bel/Topsport) odločili za samostojno vožnjo. Skupaj so prekolesarili prva leteča in gorska cilja, njihova največja prednost pa je znašala tri minute in pol.

Slovenski četverček ostaja v igri za skupno zmago

Na začetku osrednjega vzpona druge etape na Strmo reber so trojico ujeli, skočila pa sta Giacomo Berlato (Ita/Nippo) in Mauro Finetto (Ita/SouthEast). Zadnji je tudi osvojil gorski cilj prve kategorije in si po koncu etape priboril modro majico za najboljšega hribolazca.

Kolesarjem je danes ponagajal dež, videli pa smo tudi nekaj padcev. Najhuje jo je skupil Kolumbijec Andres Torres Agudelo (Colombia), ki so ga nemudoma odpeljali v bolnišnico v Ljubljano, poškodovan pa naj bi imel komolec.

Približno 50 kolesarjev se je nato pomikalo proti Kočevju, kjer sta jih čakala še dva sklepna kroga, v skupni pa so bili tudi slovenski aduti za vidnejšo uvrstitev na 22. dirki Po Sloveniji – Primož Roglič (Adria Mobil), Jan Polanc (Lampre-Merida), zmagovalec iz leta 2013 Jani Brajkovič (UnitedHealtcare) in dvakratni zmagovalec slovenske kolesarske pentlje Jure Golčer (Felbermayr).

Italijanom prestiž, Slovenci ostajajo v igri za rumeno majico

Smetane druge etape pa niso pobrali slovenski kolesarji. Že drugo leto zapored se je v Kočevju veselil italijanski kolesar. V izjemno razburljivem ciljnem šprintu je imel največ moči Paolo De Negri (Ita/Nippo), za njim pa sta zaostala rojaka Antonio Parrinello (Ita/D'Amoico) in Simone Ponzi (Ita/SouthEast).

"Tempo v klance ni bil tako hud, a so morali kolesarji kljub temu imeti močne noge. Naša današnja naloga je bila, da v primerjavi s tekmeci ne izgubimo sekund. Uspelo nam je. Jutri bo odločilna etapa. Sem optimist glede Rogliča in Rogine. Tudi na Domna Novaka računam, da bi lahko osvojil belo majico. Roglič je rekel, da se je počutil dobro in da ni imel nobenih težav. Isto je rekel tudi Rogina, kar je dobrodošlo," je veselo novico za navijače Adrie Mobila sporočil trener Boštjan Mervar.

Ruski kolesar Artem Ovečkin je bil prav tako v zmagovalni skupini in bo tako tudi v kraljevi etapi nosil rumeno majico vodilnega, vendar jo bo na Treh kraljih skoraj zagotovo moral predati nekomu, ki je bolj izrazit hribolazec.

Ne spreglejte