Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 4. 2018,
13.48

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

gorsko kolesarstvo

Nedelja, 22. 4. 2018, 13.48

5 let, 12 mesecev

Hrastnikova popravila najboljši dosežek na svetovnem pokalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Monika Hrastnik | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Evropska prvakinja v spustu z gorskimi kolesi Monika Hrastnik je dobro začela tudi sezono svetovnega pokala. Na današnji dirki na Lošinju je zasedla šesto mesto, kar je njen najboljši dosežek na tekmah svetovnega pokala, hkrati pa tudi najboljši v zgodovini slovenskega spusta. Zmagala je Francozinja Myriam Nicole.

Hrastnikova, ki je letos sezono začela z zmago na evropskem prvenstvu na Portugalskem, prejšnji konec tedna pa je v Mariboru na evropskem pokalu končala na tretjem mestu, je s šestim mestom popravila svoj najboljši dosežek doslej na svetovnih pokalih. Osma je bila na finalu svetovnega pokala lanske sezone v Val di Soleju.

V današnjem finalu je s progo, ki se je končala v središču Velikega Lošinja, najbolje opravila Nicolova, skupna zmagovalka svetovnega pokala in zmagovalka tekme evropskega pokala v Mariboru prejšnjo nedeljo. Drugo mesto je osvojila Britanka Rachel Atherton, ki je zaostala 3,559 sekunde, tretja pa njena rojakinja Tahnee Seagrave z zaostankom 3,778 sekunde. Hrastnikova je bila počasnejša za 12,929 sekunde.

"Prav res sem lahko zadovoljna z začetkom sezone," je nasmejano začela Hrastnikova. "Na zgornjem delu nisem skočila, tam sem izgubila dve do tri sekunde. Sama vožnja je bila v redu. Zadovoljna sem, linije na progi so mi uspele. Bilo pa je spolzko in veliko prahu. Vesela sem," je nadaljevala 23-letna Mozirjanka.

Da je blizu najboljšim na svetu, je ugotovila že pred tednom dni na Pohorju, tudi ta konec tedna je bilo temu tako. Na prvem merjenju časa je bila vsega tri sekunde počasnejša od najhitrejše. "Motivacija za naprej je velika. Posebej, ko prideš med deset že na prvem svetovnem pokalu," je dejala.

Sicer pa so najbolj odgovorni za progo - enega od odsekov so poimenovali po leta 2016 tragično preminuli slovenski prvakinji Zarji Černilogar - in svetovni pokal na Lošinju člani ekipe iz Trbovelj. Na Lošinju so prvo dirko organizirali leta 2013, leto kasneje so gostili mednarodno dirko prve kategorije, letos pa jim je uspel preboj med tekme svetovnega pokala. Direktor dirke je Sebastjan Zmrzljak.

"Ob celi progi je bilo polno slovenskih navijačev. Glasno so navijali. Res je bilo 'fajn' vzdušje. Kot doma. Proga je v redu, tudi drugim tekmovalkam je bilo všeč. Organizacija je bila na vrhuncu, fantje so se zelo potrudili," je rojakom na dušo popihala Hrastnikova.

Ne spreglejte