Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 2. 2013,
17.43

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jonathan Hivert Alejandro Valverde

Ponedeljek, 18. 2. 2013, 17.43

7 let, 12 mesecev

Hivert zmagovalec etape, Valverde ostaja vodilni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Francoz Jonathan Hivert je zmagovalec 1. etape 59. kolesarske dirke po Andaluziji (2.1). Alejandro Valverde ostaja vodilni v skupnem seštevku. Simon Špilak 15. v etapi in 4. skupno.

Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen-Baloise), Josue Moyano (Caja Rural), Sven Jodts (Colba-Superano Ham) in Luis Mas (Burgos BH-Castilla y Leon) je bila četverica kolesarjev, ki je glavnini pobegnila že na četrtem kilometru 164 kilometrov dolge etape. V prvi etapi so bili na sporedu trije kategorizirani vzponi, od katerih je bil najtežji zalogaj za kolesarje vzpon De las Palomas (1. kategorije). Od vrha slednjega je bilo do cilja še dobrih 30 kilometrov. Še pred vrhom tega vzpona so bili vsi ubežniki ujeti. V ospredju se je izoblikovala skupina, v kateri je bilo 21 kolesarjev. Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Javier Moreno (vsi Movistar), Robert Gesink, Bauke Mollema (oba Blanco), Jurgen Van Den Broeck, Bart De Clercq, Jurgen Van De Walle (vsi Lotto-Belisol), Mikel Nieve (Euskaltel-Euskadi), Jani Brajkovič, Jakob Fuglsang, Simone Ponzi, Kevin Seeldrayers (vsi Astana), Sander Armee (Topsport), Luis Mate, Daniel Navarro (oba Cofidis), Simon Špilak (Katjuša), David Arroyo (Caja Rural), Jonathan Hivert (Sojasun), Davide Rebellin (CCC Polsat) in David Belda (Burgos-BH) so bili kolesarji, ki so ostali v ospredju po zadnjem kategoriziranem gorskem cilju v etapi.

Ubežniki so uspeli v cilj prikolesariti pred glavnino. V zadnjem kilometru etape je bil na sporedu kratek, a strm vzpon, od vrha katerega je bilo do cilja še 300 metrov ravnine. V ciljnem šprintu je drugo letošnjo zmago slavil Jonathan Hivert, za katerim sta ciljno črto prečkala vodilni v skupnem seštevku Alejandro Valverde in Bauke Mollema. Simon Špilak je zasedel 15. mesto v etapi in nazadoval na 4. mesto v skupnem seštevku. V prvi skupini je etapo končal tudi Jani Brajkovič, medtem ko Grega Bole ni bil v ospredju.

Ne spreglejte