Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 6. 2015,
16.24

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tour de France Tour de France Marcel Kittel Luka Mezgec

Četrtek, 25. 6. 2015, 16.24

1 leto, 9 mesecev

Giant-Alpecin na Tour brez Mezgeca in Kittla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kolesarsko moštvo Giant-Alpecin je objavilo deveterico kolesarjev, ki bodo nastopali na prihajajoči dirki po Franciji. Med izbranci ni Luke Mezgeca, manjkal pa bo tudi nemški zvezdnik Marcel Kittel.

Marcel Kittel je tako doživel nov udarec. Do januarja in dirke po Avstraliji se je spopadal z boleznijo, zdaj pa je ostal še brez nastopa na največji dirki sezone, ki se v Utrechtu začenja prihodnjo soboto. Luka Mezgec ni bil med kandidati za nastop na Touru, saj ga Giant-Alpecin že pred tem ni uvrstil na širši seznam kandidatov.

"To je najtežji trenutek moje kariere" "Seveda sem razočaran, ker ne bom nastopal na Tour de Francu. Toda moram gledati naprej in se osredotočiti na nove cilje. To, da nisem v ekipi, je najtežji trenutek moje kariere. Že prisilen počitek ni bil lahek. Bili so časi, ko bo najraje odvrgel brisačo, toda skušal sem ostati močan in najti pot. To je zame nov udarec, ker si nisem prislužil zaupanja ekipe. Položaj ni dober, po drugi strani pa je poučen. Naučil se bom spopasti s takšnimi stvarmi in bom zrasel," je na spletni strani zapisal nemški sprinter, ki je na zadnjih dveh dirkah po Franciji zmagal na osmih etapah, vsako leto je osvojil po štiri.

"Moramo gledati, kako je ekipa močna ali šibka" Kittel ima sicer za seboj v letošnji sezoni le 19 dirkaških dni. Zaradi bolezni je bil dalj časa odsoten, se vmes 1. maja vrnil na dirko po Yorkshiru, a že v prvi etapi odstopil. Konec maja je bil nared za dirkanje, vendar v njegovi ekipi menijo, da njegova pripravljenost še ni najboljša.

"Tour de France je naporna dirka in na res visoki ravni. Moramo gledati, kako je ekipa močna ali šibka. Obstaja tveganje, da bi predčasno končal dirko, to bi oslabilo možnosti njegovih moštvenih kolegov," je za kolesarski portal cyclingnews povedal moštveni direktor Iwan Spekenbrink, ob tem pa dodal, da je Kittel v sprintih že zelo močan.

Ne spreglejte