Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 1. 2015,
14.34

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

WorldTour

Ponedeljek, 12. 1. 2015, 14.34

3 leta, 5 mesecev

Ekipa z zlatimi slovenskimi rokami in dvema zmagovalcema francoskega Toura

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pod "zastavo" britanske ekipe Sky, ki je znana po tem, da se kolesarji in njihovo osebje v prostem času prevažajo v prestižnih jaguarjih, bo letos kolesarilo 29 kolesarjev.

Prvo ime ekipe Sky, ki se trenutno mudi na skupnih pripravah na Majorki, ostaja Chris Froome, dvakratni zmagovalec francoskega Toura, ki se bo skušal maščevati za vse prej kot bleščečo sezono 2014. Zaradi padcev in poškodb je moral predčasno končati svoj nastop na Dirki po Franciji, kar bo skušal popraviti julija letos, ko bo znova naskakoval prestižno rumeno majico. Skromnemu Britancu, rojenemu v Keniji, je šlo precej bolje v zasebnem življenju. Novembra je namreč v Južni Afriki športni fotografinji Michelle Cound obljubil večno zvestobo.

Porte kapetan na Giru, Wiggins samo še do aprila

Pri ekipi Sky ostajata tudi avstralski kolesar Richie Porte, ki bo Sky vodil na Dirki po Italiji, in večkratni olimpijski zmagovalec in aktualni svetovni prvak v kronometru in prvi angleški zmagovalec Toura sir Bradley Wigins.

Ta ima pogodbo sklenjeno le še do aprila 2015, ko bo pod streho pospravil svoj glavni cilj sezone, dirko Pariz-Robuaix, nato pa se bo osredotočil na stezo, naskakoval bo tudi enourni rekord in se pripravljal na olimpijske igre v Riu 2016.

V pisani ekipi 29 kolesarjev tudi šest novincev

V 29-članski ekipi pod vodstvom menedžerja Dava Brailsforda je sila pisana zasedba, od Britancev, Italijanov, Špancev, Američanov, Kolumbijcev, Norvežanov, Nizozemcev in Italijanov. Na novo so se ekipi pridružili Nicolas Roche (prej v ekipi Tinkoff-Saxo), Andrew Fenn in Wout Poels (oba sta se v Sky preselila iz ekipe Omega Pharma-QuickStep), Elia Viviani (prihaja iz vrst Cannondalea), Leopold Konig (lani v ekipi NetApp), iz kratke avanture pri Belkinu pa se v vrste Skyja vrača tudi Lars Petter Nordhaug.

Pri ekipi Sky tudi dva Slovenca

Zanimivo je, da sta pri ekipi tudi dva Slovenca, ki opravljata vlogo maserja, in sicer Marko Džalo in David Rožman, čigar zlate roke so rezervirane za masiranje Chrisa Frooma.

Ne spreglejte