Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 3. 2015,
20.39

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tinkoff-Saxo Oleg Tinkov kolesarstvo

Torek, 31. 3. 2015, 20.39

2 leti, 2 meseca

Ekipa Tinkoff-Saxo zvezdniškega športnega direktorja ne potrebuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kolesarska ekipa Tinkoff-Saxo, katere lastnik je ruski milijarder Oleg Tinkov, se je v nedeljo dokončno razšla s dosedanjim športnim direktorjem Dancem Bjarnejem Riisom.

Tinkov je danes še enkrat zanikal, da bi bili za to krivi slabši rezultati, je pa dejal, da ekipa zvezdniškega športnega direktorja ne potrebuje. Tinkov je na mesto Riisa postavil Italijana Stefana Feltrina, ki naj bi bil za to delo primernejši od Danca.

"Časi Manola Saiza, Johana Bruyneela in Riisa so minili, pa s tem ne mislim samo na doping. Funkcija direktorja ne pomeni le sedeti v avtu, dajati nasvete, direktorjev čas se ne preživlja samo v avtu, ampak tudi v dolgočasnih pisarnah. Svetovno kolesarstvo se mora spremeniti ali pa umreti. Ne smemo samo gledati, kako gre iz škandala v škandal in kako ekipe prihajajo in odhajajo. Ekipe danes sploh nimajo prihodkov, kar je v drugih športih nedopustno. Devetindevetdesetodstotno so odvisne le od sponzorja, tak sistem pa ni trajen. Zato so krivi doping in neprestani škandali, ki na ta lep šport mečejo črno senco. Paradoks je, da je kolesarstvo po nogometu drugi najbolj priljubljen šport, a je hkrati tudi najbolj reven," je dejal Tinkov, ki se ne boji za svojo ekipo.

Smo zvezdniška ekipa, ne posamični zvezdniki

Pravi, da je obkrožen z ljudmi, ki jim povsem zaupa in ki so odlični strokovnjaki na svojih področjih: "Mi nismo posamični zvezdniki, mi smo zvezdniška ekipa." Riis, leta 1996 zmagovalec dirke po Franciji, ki je priznal, da si je v karieri pomagal z dopingom, je ekipo ustanovil leta 2000, kot športni direktor pa odločal o vsem, tudi o njegovi sestavi, v ekipi je bil nekaj časa tudi Slovenec Marko Kump. Decembra leta 2013 pa jo je za domnevno šest milijonov prodal bogatemu ruskemu poslovnežu (Danec naj bi še vedno prejemal milijon evrov plače na leto), ki pa ima očitno drugačne poglede na njeno vodenje kot nekdanji kolesar.

Ne spreglejte