Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 4. 2017,
18.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Michael Albasini Dirka po Baskiji Dirka po Baskiji

Torek, 4. 4. 2017, 18.42

6 let, 7 mesecev

Dirka po Baskiji, 2. etapa

Švicar najhitrejši, Mohorič šesti. Belgijec potrebuje počitek.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Michael Albasini | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Švicar Michael Albasini (Orica-Scott) je dobil drugo etapo kolesarske dirke po Baskiji, 173 km dolgo preizkušnjo od Irune do Eltziega. Drugi je bil Argentinec Maximiliano Richeze (Quick-Step Floors), tretji pa Belgijec Sean De Bie (Lotto Soudal). Najboljši slovenski kolesar na današnji etapi je bil s šestim mestom Matej Mohorič (UEA Team Emirates).

Odločitev o današnjem zmagovalcu je padla ob koncu, ko je Švicar napadel v pravem trenutku v zadnjem zavoju pred ciljem v Eltziegu, izničil prejšnji poskus De Bieja, imel pa dovolj moči, da je ubranil zmago pred Richezejem.

Na dirki ob Mohoriču nastopajo še štirje Slovenci, vsi so danes končali etapo, ki jo je odločil skupinski sprint, v času zmagovalca: 27. je bil Grega Bole (Bahrain Merida), 48. Janez Brajkovič (Bahrain Merida), 49. Primož Roglič (Lotto-Jumbo), 87. pa Simon Špilak (Katjuša).

Skupno vodstvo drži Matthews

V vodstvu ostaja zmagovalec prve etape Avstralec Michael Matthews (Sunweb), ki je bil danes četrti. Najboljši skupno med Slovenci, sedmi, je Mohorič, 22. je Roglič, 42. Brajkovič, 61. Špilak in 77. Bole.

Tretja etapa bo kolesarje v sredo popeljala od Gasteiza do Donostie, dolga bo 160 kilometrov.

Gilbert bo izpustil dirko Pariz - Roubaix

Philippe Gilbert potrebuje počitek. | Foto: Reuters Philippe Gilbert potrebuje počitek. Foto: Reuters

Belgijski kolesar Philippe Gilbert, nekdanji svetovni prvak, ki je pred dnevi dobil eno od spomladanskih klasik, dirko po Flandriji, bo izpustil drugo. Napovedal je, da ga ne bo na startu nedeljske klasične preizkušnje Pariz - Roubaix.

Gilbert je v Flandriji prišel do prve zmage, do letos je bil dvakrat tretji, kolesar ekipe Quick-Step Floors pa se je odpovedal nastopu na še eni zelo zahtevni preizkušnji.

"Dirka Pariz - Roubaix je zame izjemno privlačna, toda letos me ne bo tam. Moram si odpočiti, preprosto potrebujem počitek. Za tako zahtevno dirko nujno potrebuješ tudi izkušnje, jaz pa jih nimam dovolj, ker sem na njej nastopil le leta 2007," je dejal 34-letni kolesar in dodal, da bi se rad čim bolje pripravil na preizkušnje v Ardenih, predvsem na dirko Liege - Bastogne - Liege, ki jo je že dvakrat dobil.

Gilbert je sicer zelo uspešno začel novo sezono, pred velikim uspehom v Flandriji je dobil že tridnevno dirko De Panne, na Dwars door Vlaanderen in E3 Harelbeke pa je bil med najboljšo trojico. 

Ne spreglejte