Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 9. 2015,
18.15

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dirka po Španiji Dirka po Španiji

Sobota, 5. 9. 2015, 18.15

1 leto, 9 mesecev

De Marchi poskrbel za domače slavje, Aru trdno v vodstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Italijan Alessandro De Marchi je bil najhitrejši v 14. etapi kolesarske dirke po Španiji.

Kolesar ekipe BMC Racing team, ki je znan po svoji napadalnosti, je najprej s svojimi napadi izoblikoval ubežno skupino petih kolesarjev, po dolgem begu pa je imel na zaključnem 17 kilometrov dolgem vzponu med ubežniki največ moči.

Za De Marchija je to druga etapna zmaga na dirki Po Španiji, eno etapo je dobil že lani. Drugo mesto je na 215 kilometrov dolgi etapi, ki se je končala na Fuente del Chievu, zasedel njegov rojak Salvatore Puccio, zaostal je 21 sekund, tretji pa je bil domačin Jose Rojas, njegov zaostanek je znašal 32 sekund. "Letos sem imel veliko smole s poškodbami, tako da sem resno začel dirkati šele v drugi polovici sezone. Nisem mislil, da lahko dobim etapo. A danes sem poskusil, po nekaj neuspešnih poskusih smo izoblikovali ubežno skupino. Potem ko je postalo jasno, da bomo o zmagovalcu odločali mi, nisem bil posebej optimističen, a sem si rekel, da moram poskusiti. Presenetil sem še sebe, odločila pa je moja taktika, saj na vzponu nisem brezglavo odgovarjal na napade," se je v megli v smučarskem središču veselil Italijan, ki je lani, ko je nase opozoril na dirki po Franciji, še vozil v dresu Cannondala.

Med zasledovalci ubežnikov je bil najmočnejši Kolumbijec Nairo Quintana, šest sekund za njim je zaostal Španec Joaquim Rodriguez, še sekundo počasnejši je bil Italijan Fabio Aru (Astana), ki tako pri branjenju rdeče majice vodilnega ni veliko izgubil. Pred Rodriguezom ima zdaj 26 sekund prednosti. Tom Domoulin, tretji v skupnem seštevku, je proti Aruju tokrat izgubil dodatnih 29 sekund, tako da zdaj za njim zaostaja 49 sekund.

Luke Mezgeca (Giant Alpecin) tudi tokrat ni bilo med najboljšimi.

Ne spreglejte