Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 4. 2022,
19.45

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,81

Natisni članek

Dirka po Flandriji Tadej Pogačar Tadej Pogačar Tour de France Tour de France Dirka po Franciji

Ponedeljek, 4. 4. 2022, 19.45

1 leto, 9 mesecev

Kocke Roubaixa letos del 5. etape dirke po Franciji

Pogačar z objavo dregnil navijače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,81

Dan po 272 kilometrov dolgi dirki po Flandriji, ki jo je končal na četrtem mestu, je slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar odšel na znamenite kocke, ki so del spektakla Pariz–Roubaix. Po koncu belgijske klasike je najprej tvitnil "Se vidimo na Pariz–Roubaix?" in takrat prvič dregnil navijače. Ker je danes objavil še sliko iz kraja Arenberg, ki je del prestižne enodnevne klasike, je med ljubitelji kolesarstva vnovič završalo. A je treba poudariti, da bodo te kocke v kraju Arenberg prav tako na dirki Tour de France, prvak pa je v tem delu Francije zgolj na treningu.

Tadej Pogačar & Mathieu van der Poel
Sportal Pogačar po prvem razočaranju: Mislim, da ljubim to dirko

Dve uri po koncu belgijske klasike Dirke po Flandriji se je slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar oglasil na družabnem omrežju Twitter in zapisal: "Se vidimo na Pariz–Roubaix?" Ob tem je dodal emoji, ki ponazarja smeh, pri čemer posamezniku tečejo solze iz oči. Ljubitelji kolesarstva so se začeli spraševati, ali morda namerava letos dirkati tudi na tej klasiki.

V karieri je osvojil že dva od petih spomenikov. Lani sta mu uspela velika podviga. Najprej je osvojil Liege–Bastogne–Liege, nato še dirko po Lombardiji. Jasno je, da venomer pogleduje po najvišjih dometih. V središču pozornosti je bil tudi na belgijski klasiki po Flandriji, kjer je po 272,5 kilometra v ciljnem šprintu izgubil možnost za zmago, potem ko je pred tem naredil osrednjo selekcijo. Le Mathieu van der Poel mu je lahko sledil na zadnji klanec, zanimivo pa je nato postalo, ko sta se pred ciljnim šprintom začela spogledovati in čakati, kdaj bo kdo skočil. Od zadaj sta prikolesarila prej odpisana Dylan van Baarle in Valentin Madouas ter se vmešala v boj za zmago. Pogačarja sta zaprla, da je na koncu potegnil kratko ter ostal na četrtem mestu.

Slovenski prvak pa se je že naslednji dan podal na trening. Spet na kocke. V kraj Arenberg, ki je del prestižne enodnevne dirke Pariz–Roubaix. Vnovič je dregnil ljubitelje kolesarstva in jim dal kost za glodanje, ali namerava nastopiti na tej francoski klasiki. A je Arenberg prav tako na trasi Dirke po Franciji. Peta etapa bo namreč potekala od Lilla in ravno do Arenberga, kolesarji pa se bodo na poti peljali prav po znamenitih kockah, ki so del dirke Pariz–Roubaix.

Nekako je jasno, da Pogi letos 17. aprila še ne bo kolesaril na tej dirki, saj je nima v koledarju, na delu pa ga bomo videli konec februarja na Valonski puščici in na Liege–Bastogne–Liege, kjer bo branil lansko zmago.   

Prav tako ne bi bilo smiselno tvegati morebitnega padca na dirki Pariz–Roubaix, saj je njegov osrednji letošnji cilj spet Tour de France in tretja zaporedna zmaga. Zagotovo pa ga bomo v prihodnje videli dirkati na tej prestižni francoski klasiki.

Primož Roglič
Sportal Nora vožnja Rogliča za veliko zmago
Van der Poel, Pogačar, Flandrija 2022
Sportal Razočarani Pogačar potegnil kratko, kakšen zaključek po 272,5 km
Ne spreglejte