Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
19.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dirka po Veliki Britaniji Blaž Jarc

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 19.30

8 let

Cioleku etapa in majica vodilnega v skupnem seštevku, Jarc 26.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nemški kolesar Gerald Ciolek je zmagovalec zahtevne druge etape desete kolesarske dirke po Veliki Britaniji (2.1) in novi vodilni v skupnem seštevku. Slovenec Blaž Jarc je bil 26. v etapi.

Na sporedu je bila najdaljša etapa na letošnji dirki, ki je bila dolga 225 kilometrov. Da je bilo kolesarjem še težje, jih je med etapo močno močil dež.

Angel Madrazo (Movistar), Mathew Cronshaw (IG-Sigma Sport), Michael Northey (Node4-Giordana), Anthony Delaplace (Sojasun), Nicola Boem (Bardiani Valvole-CSF Inox), Jonathan Dibben (Reprezentanca Velike Britanije) in Sean Downey (An Post-Chainreaction) je bila sedmerica ubežnikov, ki je pobegnila kmalu na začetku etape. Pri vzponu na prvi gorski cilj sta glavnini pobegnila Nairo Quintana (Movistar) in Daniel Martin (Garmin-Sharp). Zadnja sta prva ulovila ubežnike, od katerih jima je lahko sledil le Madrazo. A tudi to trojico je glavnina, na čelu katere so bili kolesarji ekipe Sky, ulovila 36 kilometrov do cilja. Odločilen pobeg je nato uspel Švedu Thomasu Lovkvistu (IAM Cycling), ki je glavnini pobegnil slabih deset kilometrov do cilja. Odličen kronometrist je bil dobro na poti, a ga je nekoliko zaustavil kilometer dolg ciljni vzpon. Na zadnjem je imel največ moči 29-letni Gerald Ciolek, ki je slavil etapno zmago. Drugi je ciljno črto prečkal Irec Sam Bennett, medtem ko je bil Lovkvist tretji. Ciolek, ki je dosegel peto zmago v letošnji sezoni, je novi vodilni v skupnem seštevku.

Na dirki nastopa tudi Slovenec Blaž Jarc, ki je etapo končal na 26. mestu. "Etapa je bila zahtevna, a jo je zahtevnejšo naredilo še slabo vreme. Nato je bil na sporedu še zahteven ciljni vzpon in sem prav vesel, da bo v torek na sporedu kratek posamičen kronometer, da si noge nekoliko opomorejo. Po današnji etapi so kar trde," je za Sportal povedal Jarc, ki je pred nadaljevanjem dirke na 22. mestu v skupnem seštevku. V torek bo na dirki na sporedu 16 kilometrov dolg posamičen kronometer, na katerem lahko v ospredju pričakujemo kolesarje, kot so Bradley Wiggins, Alex Dowsett in Thomas Lovkvist.

Ne spreglejte