Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 7. 2014,
18.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Blaž Jarc

Četrtek, 3. 7. 2014, 18.24

7 let, 12 mesecev

Ekipa NetApp-Endura z novim sponzorjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vodstvo nemške kolesarske ekipe NetApp-Endura je objavilo novico, da jim je uspelo podpisati pogodbo z novim sponzorjem za prihodnjih pet sezon. Ime bodo objavili prvi dan odmora na Touru.

Ekipa NetApp-Endura je edina nemška kolesarska ekipa, ki ima profesionalno kontinentalno licenco. Ker Nemčija nima ekipe z licenco WorldTour, to pomeni, da je to najboljša nemška kolesarska ekipa. Ob koncu leta se izteče pogodba s sedanjima sponzorjema NetApp in Endura. NetApp je ameriška družba s sedežem v Kaliforniji in se umika po petih letih sponzoriranja ekipe, ki jo vodi menedžer Ralph Denk. "Žal mi je, a spoštujemo odločitev obeh sponzorjev. Predvsem bi se rad zahvalil družbi NetApp, ki nam je omogočila, da smo iz ekipe mladih kolesarjev napredovali v ekipo, ki bo letos premierno nastopila na dirki po Franciji. Prav tako gre za to zahvala tudi družbi Endura. Vrhunec sodelovanja bo na letošnji dirki po Franciji," je za spletno stran ekipe, ki jo vodi, dejal Denk, ki mu je uspelo v ekipo pripeljati nemškega sponzorja, ta ji je obljubil zvestobo za prihodnjih pet sezon.

Nemški sponzor že vse od leta 2010 ni sponzoriral kolesarske ekipe takšnega kakovostnega ranga. Ime sponzorja, ki bo ekipo sponzoriral od leta 2015 do konca 2019, bo vodstvo ekipe objavilo 15. julija v Besanconu, kjer bo prvi dan odmora na letošnjem Touru. "Čeprav umik glavnega sponzorja povzroči hudo krizo v ekipi, se za nas s tem odpira povsem novo poglavje. Z veseljem smo zgrabili priložnost in si zagotovili dolgoročno stabilnost. Poleg tega sem posebno ponosen na dejstvo, da bo sponzor ekipe nemška družba, kar je zelo jasno sporočilo za kolesarski šport v Nemčiji," je dodal Denk. "Za našo ekipo bo to več kot le sprememba imena. Ekipi bomo poskušali zagotoviti nov obraz. Vanjo bomo pripeljali mlade talente in okrepili nemške korenine. S tem, da imamo sponzorja ekipe za prihodnjih pet let, bomo tudi bolj zanimivi za kolesarje drugih ekip," je še dodal Denk, ki ia letos v ekipi 20 kolesarjev, od katerih le štirje prihajajo iz Nemčije. Že tretjo sezono zapored je član ekipe tudi Slovenec Blaž Jarc, ki se mu letos izteče pogodba. Ta je bil član ekipe, ki je po zaslugi Portugalca Tiaga Machada zmagala na letošnji dirki Po Sloveniji.

V povsem drugačnem položaju je nizozemska ekipa Belkin, ki ima licenco WorldTour. Sponzor Belkin je namreč pred časom objavil, da se ob koncu sezone umika. Vodstvo je že dalo proste roke svojim kolesarjem, da si smejo poiskati drugega delodajalca. Postavili so si tudi rok za pridobitev novega sponzorja, in sicer 1. avgust.

Ne spreglejte