Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 9. 2016,
18.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

kolesarstvo evropsko prvenstvo Polona Batagelj David Per

Sobota, 17. 9. 2016, 18.47

6 let, 6 mesecev

EP v kolesarstvu, Rennes

Batageljeva najboljša med članicami, David Per med mlajšimi člani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Na evropskem prvenstvu v kolesarstvu, ki ga gosti francoski Plumelec, so se danes v boj za kolajne na cestni dirki podali mlajši člani in prvič v zgodovini članice. Slovenci niso krojili vrha, kot ga je Tadej Pogačar na petkovi dirki mladincev, bil je tretji, najboljši slovenski izid dneva je vpisala Polona Batagelj, ki je bila 32. med članicami.

David Per je končal na 33. mestu. | Foto: David Per je končal na 33. mestu.

Mlajši člani so morali premagati 150,7 km, na koncu pa je o medaljah odločal sprint. Prvi je bil Belorus Aleksandr Riabušenko, drugi Belgijec Bjorg Lambrecht, tretji pa Italijan Andrea Vendrame. Od šestih Slovencev na startu jih je pet videlo cilj. Najhitrejši od teh je bil pričakovano David Per na 33. mestu in z zaostankom 12 sekund. Izidor Penko je osvojil 42. mesto, Jon Božič je bil 73., Gorazd Per 98., Žiga Grošelj 117., Gašper Katrašnik pa je odstopil.

Zmaga na Nizozemsko, Batageljeva 32.

Preizkušnjo članic, te tako kot člani premierno kolesarijo na EP, je dobila Nizozemka Anna van der Breggen, letošnja olimpijska prvakinja na cestni dirki in bronasta v kronometru v Riu, v Plumelecu pa je v vožnji na čas osvojila še srebro. Poljakinja Katarzyna Niewiadoma je osvojila srebro in ubranila naslov med mlajšimi članicami, Italijanka Elisa Longo Borghini, brez mesta na zmagovalnem odru pa je ostala Belorusinja Alena Amialiusik. Omenjene tekmovalke so po 109,6 km sprintale za medalje, sekundo za njimi je cilj prečkala Litovka Rasa Leleivyte.

Polona Batagelj je bila najboljša Slovenka. Zmago je slavila Nizozemka Anna van der Breggen. | Foto: Polona Batagelj je bila najboljša Slovenka. Zmago je slavila Nizozemka Anna van der Breggen.

Polona Batagelj je bila 32., za zmagovalko je zaostala 43 sekund. Urša Pintar je osvojila 69. mesto, Špela Kern pa 88.

V Bretaniji bo v nedeljo še dirka članov, v slovenskem dresu bodo startali Grega Bole, Matej Mugerli, Jan Tratnik, Jure Golčer, Jan Polanc in Janez Brajkovič.
Ne spreglejte