Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 6. 2016,
18.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

padec Po Sloveniji

Nedelja, 19. 6. 2016, 18.12

6 let, 6 mesecev

23. dirka Po Sloveniji

Avstrijski kolesar svetu (in spletu) razkazal bojne rane s slovenskih cest #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Mladi avstrijski kolesar Michael Gogl, član ruske profesionalne kolesarske ekipe Tinkoff, si bo zapomnil dirko Po Sloveniji. Najprej ga je osupnila lepota Predjamskega gradu v Postojni, kjer je treniral, potem pa so ga osupnile celjske ceste, kjer je staknil neprijetne bojne rane.

 

The scars of a hero! @michaelgogl after his crash at #TourofSlovenia

A photo posted by Tinkoff (@tinkoff_team) on

Posledice padca 22-letnega avstrijskega kolesarja Michaela Gogla je ruska ekipa Tinkoff, katere polnopravni član je od letošnje sezone, objavila na omrežju Instagram, zraven pa zapisala: Rane junaka. Z objavo si je prislužila več kot pet tisoč všečkov in kopico spodbudnih komentarjev.

Malo manj krvavo podobo je na Instagramu objavil tudi Gogl, ki je ob fotografiji, ta je nastala na gorskemu kronometru tretje etape dirke Po Sloveniji, zapisal, da je to tisti trenutek, ko se zaveš, da je ovinek pred teboj velik izziv. Zraven je dodal še pomenljiv #whathefuck, ki je odprt za interpretacijo in ne potrebuje dodatnega pojasnila.


 

that moment, when you realise that this corner was a tough one 💩 😨#whatthefuck (C) jon_simonic

A photo posted by Michael Gogl (@michaelgogl) on

 

Gogl je vsestransko nadarjen športnik, ki je, preden se je posvetil kolesarstvu, blestel tudi v drugih športih. Med drugim je treniral nogomet, alpsko smučanje, tenis in atletiko. Lani je postal tudi avstrijski državni prvak v cestnem kolesarstvu v kategoriji do 23 let. Rad ima razgibane terene, uživa pa v zahtevnih klancih.

Tako kot britanski kolesarski superzvezdnik Mark Cavendish, ki je dirko Po Sloveniji končal že po drugi etapi, je tudi Gogl na Instagramu delil fotografijo Predjamskega gradu v Postojni. Žal ob njej ni zapisal, kje se nahaja, je pa dodal, da že pričakuje začetek dirke Po Sloveniji.

Na dirki Po Sloveniji so bližnje srečanje s slovenskimi cestami doživeli tudi slovenski kolesarji. Na prvi etapi od Ljubljane do Kopra je padel Domen Novak (Adria Mobil), na zadnji, s ciljem v Novem mestu pa favorit za etapno zmago Marko Kump in Matej Mohorič (oba Lampre-Merida).

Ne spreglejte