Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 5. 2022,
14.21

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Nove Mesto Vita Movrin Rok Naglič Rebecca Ellen McConnell olimpijski kros gorsko kolesarstvo Tanja Žakelj

Nedelja, 15. 5. 2022, 14.21

1 leto, 11 mesecev

Nove Mesto, svetovni pokal v olimpijskem krosu

Avstralka spet nepremagljiva, Tanja Žakelj nekonkurenčna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Rebecca Ellen McConnell | Rebecca Ellen McConnell je prišla še do tretje zaporedne zmage. | Foto Guliverimage

Rebecca Ellen McConnell je prišla še do tretje zaporedne zmage.

Foto: Guliverimage

Avstralka Rebecca Ellen McConnell je zmagovalka tretje tekme svetovnega pokala gorskih kolesark v olimpijskem krosu v češkem Novem Mestu. Vodilna v skupnem seštevku je slavila pred branilko skupne zmage Francozinjo Loano Lecomte (+0:40) ter Švedinjo Jenny Rissveds (+1:17). Slovenska predstavnica Tanja Žakelj je tekmo končala na 38. mestu (+8:27).

Avstralska tekmovalka je silovito odprla novo sezono, to je njena že tretja zmaga po vrsti. Švicarka Jolanda Jeff (+2:22), olimpijska prvakinja iz Pekinga, je bila četrta.

Nove Mesto na Moravskem predstavlja železni repertoar dirk v olimpijskem krosu svetovnega pokala. Slovenski ljubitelji tega športa so leta 2013 na tem prizorišču dočakali prvo zmago v članski kategoriji, takrat je slavila Tanja Žakelj, ki pa se je tokrat zelo dobro borila z najboljšimi.

V zadnjem krogu je bila 33-letna Idrijčanka celo na 18. mestu, nato pa sta jo ustavila preluknjana pnevmatika ter težave z materialom, zaradi česar je zadnjo polovico zadnjega kroga pretekla, je v sporočilu za javnost sporočila njena ekipa Unior-Sinter.

"Zelo sem zadovoljna s tem kako se je dirka razpletala, seveda manj z rezultatom. Ravno v zadnjem krogu se je zgodila nesreča in rezultat ni, kar bi lahko bil oz. bi kar moral biti glede na pokazano. Resnično sem zadovoljna z občutkom, ki sem ga imela in sedaj še okrepila. Vidim, da sem konkurenčna in bom zdaj samo še bolj motivirano trenirala. Že sedaj se veselim naslednjih dirk," je po dirki dejala najboljša slovenska tekmovalka.

Sezone nima začrtane tako strogo kot v zadnjih letih. Idrijčanka je namreč izpustila prvi dve postaji v Petropolisu v Braziliji in v Albstadtu v Nemčiji. Naslednje tekme bodo na domačih tleh za državno prvenstvo, naslednja tekma svetovnega pokala pa bo v avstrijskem Leogangu med 10. in 12. junijem. Še pred tem bo v Fort Williamu dirka svetovnega pokala v spustu (22. maj).

Vrhunec sezone bosta avgustovska evropsko prvenstvo v Münchnu (19. - 20.) ter svetovno prvenstvo v francoskem Les Getsu (24. - 28.).

Na Češkem je v moški konkurenci nastopil tudi najboljši Slovenec Rok Nagli. Po šestem krogu je končal tekmovanje, ko so ga na 97. mestu najboljši prehiteli za en krog. Po napetem dvoboju je na koncu po sprintu slavil olimpijski prvak Britanec Tom Pidcock pred Romunom Vladom Dasalujem (+0:01). Tretji je bil Švicar Nino Schurter (+0:30).

V konkurenci tekmovalk do 23 let je Vita Movrin v soboto osvojila 13. mesto, med mlajšimi člani pa je bil najboljši od treh Slovencev Jakob Klemenčič na 74. mestu.

Preberite še:

Samuel Gaze
Sportal Rebecca Ellen McConnell in Samuel Gaze najboljša v Albstadtu
Ne spreglejte