Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 8. 2013,
18.09

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Michael Matthews Dirka po Španiji Dirka po Španiji Grega Bole

Sreda, 28. 8. 2013, 18.09

1 leto, 9 mesecev

Avstralec Michael Matthews zmagovalec pete etape, Bole 10.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Avstralec Michael Matthews je zmagovalec 5. etape kolesarske dirke po Španiji. Grega Bole je zasedel 10. mesto. Italijan Vincenzo Nibali ostaja vodilni v skupnem seštevku dirke.

Na sporedu je bila prva etapa na dirki, v kateri bi lahko o zmagovalcu odločal ciljni šprint glavnine. Ta je že na osmem kilometru dovolila pobeg skupini petih kolesarjev. Antonio Piedra (Caja Rural-Seguros RGA), Nicolas Edet (Cofidis), Jurgen Van De Walle (Lotto-Belisol), Arnaud Courteille (FDJ.Fr) in Winner Anacona (Lampre-Merida) so si prikolesarili največ 10 minut in 25 sekund prednosti. Glavnina je na stotem kilometru zaostajala še dobrih osem minut. Na njenem čelu so bili kolesarji ekip Garmin-Sharp in Orica-GreenEdge. Štirideset kilometrov do cilja je začelo tudi deževati, medtem ko je glavnina za ubežniki zaostajala pet minut. A 20 kilometrov do cilja je dež ponehal in cesta se je posušila. Deset kilometrov do konca je imela peterica še 50 sekund prednosti, na čelu glavnine so bili kolesarji ekipe Orica-GreenEdge. Dobrih devet kilometrov do cilja je pobegnil Courteille, ta pa ni imel nikakršnih možnosti več, da bi v cilj prikolesaril pred drugimi. Dobrih šest kilometrov do konca ga je ulovil še Van De Walle, a tudi to ni pripomoglo k temu, da bi ubežnika prva prečkala ciljno črto. Ujeli so ju 3,5 kilometra pred tem.

Pobegniti je nato poskušal Pablo Urtasun (Euskaltel-Euskadi). A že kilometer pred ciljem so vsi kolesarili skupaj. Sledil je ciljni šprint, v katerem je zmago slavil 22-letni Michael Matthews. Nastop na dirki po Španiji je njegov prvi nastop v karieri na kateri izmed tritedenskih dirk. To je njegova tretja zmaga v sezoni, a zagotovo ne največja v karieri. Leta 2010 je namreč na cestni dirki svetovnega prvenstva osvojil naslov svetovnega prvaka med mlajšimi člani. Kot drugi in tretji sta danes ciljno črto prečkala Maximiliano Richeze in Gianni Meersman. Grega Bole je zasedel 10., Jani Brajkovič pa 60. mesto. V skupnem seštevku dirke ni bilo sprememb. Na prvem mestu ostaja Vincenzo Nibali, ki bo zato v šesti etapi kolesaril v rdeči majici.

Ne spreglejte