Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 11. 2015,
23.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NHL Patrick Kane Chicago Blackhawks Ottawa Senators

Nedelja, 29. 11. 2015, 23.35

8 let

Zvezdnik Chicaga izenačil več kot štiri desetletja star rekord (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V noči na petek je bilo v ligi NHL osem tekem. Zvezdnik aktualnih prvakov Patrick Kane pa je izenačil rekord Chicaga.

Trenutno najbolje plačani igralec Chicaga Patrick Kane je na vsaki od zadnjih 21 tekem dosegel zadetek ali podal. S tem točkovnim nizom je izenačil klubski rekord, ki ga je v sezoni 1971/72 dosegel Bobby Hull. Tekmo so v podaljšku dobili Ottawa Senators, potem ko je v prvi minuti podaljška v polno zadel Mike Hoffman.

Zvezda večera Patrick Kane je na tekmi prispeval gol in dve podaji. "S tem se med tekmo nisem obremenjeval," je bil skromen Kane. "To, da se izenačiš z Bobbyjem Hullom, je zagotovo nekaj posebnega, glede na to, kakšno kariero je imel. Kot sem že rekel, ne obremenjujem se preveč s tem," je dodal 27-letni hokejist.

Do rekorda lige NHL ga čaka še kar nekaj dela. V sezoni 1983/84 je najboljši niz 51 tekem z vsaj točko v zgodovini elitnega severnoameriškega hokeja postavil sloviti napadalec Wayne Gretzky, ki je takrat za Edmonton Oilers skupno prispeval 61 golov in 92 podaj.

Ponoči se le tekma v Ottawi ni končala že po rednem delu. Hokejisti Carolina Hurricanes so na domačem ledu s 1:5 klonili proti New Jersey Devils, moštvo Colorado Avalanche je z 2:1 odpravilo New York Rangers, Detroit Red Wings je s 5:1 slavil zmago nad Arizona Coyotes, hokejisti Montreal Canadiens pa so bili malenkost prekratki za Washington Capitals (3:2), ki so niz zmag povečali na šest. Nashville Predators je bil slabši od Florida Panthers (1:2), Dallas Stars so bili boljši od Vancouver Canucks s 4:2, Minnesota Wild pa od Toronto Maple Leafs z 1:0.

Hokejisti Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo v noči na nedeljo gostili Pittsburgh Penguins.

Ne spreglejte