Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 6. 2013,
21.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bolzano

Sreda, 26. 6. 2013, 21.59

8 let

Zveza prižgala Bolzanu zeleno luč, jo bo tudi EBEL?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V torek je Hokejska zveza Italije sprejela odločitev, da se Bolzano lahko priključi EBEL. Sedaj pa čakajo "lisice" še na pogajanja z vodstvom EBEL, ki mora prižgati zeleno luč za dvanajsto ekipo.

Avstrijski mediji so že pred dobrim tednom dni poročali, da se Bolzano zanima za vstop v ligo EBEL, vendar pa se je takrat zgodba začela odvijati v smer, da v tej sezoni ne bo nič iz tega. A govorice so znova postale glasnejše in kažejo na to, da utegnejo "lisice" vseeno postati dvanajsto moštvo in nekako zapolnile mesto Jesenic, ki niso uspele zagotoviti zahtevanih pogojev.

V torek je Bolzano naredil prvi pomembnejši korak k pristopu. Klubski možje so na triurnem sestanku le prepričali Hokejsko zvezo Italije (FISC), da je dovolila prestop v mednarodno druščino. "Lisice" naj bi pri pogajanju celo namignile, da jih nastopanje v italijanskem prvenstvu, kjer zaradi finančnih težav vlada kaotično stanje, ne zanima več in bi raje prenehale delovati.

A pred Bolzanom je še en korak. Prepričati morajo tudi odgovorne ljudi pri ligi EBEL, da si zaslužijo prejeti vstopno izjavo. Še preden se bo direktor lige Christian Feichtinger usedel za mizo s predstavniki italijanskega kluba, bo moral dobiti privolitev klubov, ki že nastopajo v tekmovanju. V kolikor bo enajst moštev dalo svoj blagoslov, potem bo lahko začel pogovore o pristopu Bolzana. ''To bi bila za ligo odlična stvar. S prihodom Bolzana nobene ekipa ne bi počivala v vsakem krogu, saj bi imeli sodo število moštev. Kar se tiče kakovosti italijanske ekipe, me prav nič ne skrbi. Že v času Alpske lige je bil Bolzano spoštovanja vreden nasprotnik. Mislim, da se to ni spremenilo. Če bodo uspeli zagotoviti tudi ustrezne finančne pogoje, bo njihov vstop za ligo zmaga,'' je idejo o sodelovanju pozdravil prvi mož Celovca Hellmuth Reichel.

Ne spreglejte