Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 12. 2011,
22.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga EBEL

Petek, 30. 12. 2011, 22.05

8 let

''Zmaji'' v novo leto zadovoljni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Obračun 35. kroga EBEL med Tilio Olimpijo in Linzem je bil razburljiv kljub majhnemu številu zadetkov, ritem igre je bil na visokem nivoju, po kazenskih strelih so se zmage veselili domači.

Še zadnjič v tem koledarskem letu so na led dvorane Tivoli zadrsali ''zmaji'', ki so se pomerili z vodilnim Linzem. Domači strateg je tokrat začel med vratnicami z Matijo Pintaričem, računati pa ni mogel na kaznovanega Žigo Panceta (kapetansko vlogo je tokrat opravljal Aleš Mušič) in poškodovana Anžeta Ropreta ter Miho Verliča.

Disciplinirana igra Olimpije

Hokejisti Olimpije so v prvi tretjini pokazali, da znajo igrati disciplinirano, praktično edina večja napaka jih je stala zadetka. V prvem delu prve tretjine si nobena ekipa ni pripravila resnejše priložnosti, v peti minuti je Jamie Fraser atraktivno v zraku zadel plošček, ki pa je zletel nad vratnico, minuto zatem pa so gostje prišli do prvega neposrednega strela na vrata.

V drugem delu je Linz začel prevzemati pobudo, bil nevaren v 12. minuti, ko je Pintarič moral trikrat resneje posredovati, že minuto zatem sta na drugi strani zapretila Justin Taylor in Eric Pance, prvi pa je do strela prišel tudi v 16. minuti. Gostje so do vodstva prišli v 15. minuti, ko so izvedli protinapad, Martin Mairitsch je podal do Curtisa Murphyja, slednji pa je s strelom iz prve zadel po prečko. Ob koncu tretjine je imela Olimpija ''power-play'', ki ga je slabo izvedla.

Tretjina po notah Olimpije

Že v prvi minuti nadaljevanja je prva napadalna odlično kombinirala, Hughesu pa ni uspelo ukaniti Alexa Westlunda, ki je moral še v isti minut dvakrat posredovati. A do 100-odstotne priložnosti so v 23. minuti prišli ''železarji'', kar dva igralca sta se znašla sama pred Pintaričem, ki je bil zmagovalec dvoboja. Že naslednjo minuto je imela vodilna ekipa lige prvič na tekmi igralca več, domači so obranili situacijo, po koncu pa je do priložnosti prišel Hughes, a mreža se ni zatresla. Je pa slednji izkoristil naslednjo priložnost, po podaji Brocka McBrideja je imel samostojen prodor in ukanil Westlunda.

Zadetek je domačo zasedbo opogumil, ki je bila izdatno nevarna ob igralcu več, Westlund se je moral dvakrat zelo potruditi, da je ohranil mrežo nedotaknjeno, do priložnosti pa je Hughes prišle tudi ob igralcu manj, znova je bil na mestu vratar Linza. Tudi do konca tega dela igre so bili pogumnejši domači, katerim je dve minuti pred koncem veselje ob poizkusu Petra Šachla preprečila vratnica, pri gostih pa se je ob koncu sam pred Pintaričem znašel Justin Kurtz, vendar se mreža ni zatresla.

Visok ritem igre

Zadnja tretjina je bila razgibana, obe ekipi sta prihajali do priložnosti, za domače je najprej prek gola meril Boštjan Goličič, v 47. minuti pa Taylor ni uspel iz dveh poizkusov premagati Westlunda. Minuto zatem je po protinapadu natančen strel sprožil Mairitsch, a ne dovolj natančnega za Pintariča. Sledila je priložnost Olimpije, po strelu Hughesa prav nobenemu igralcu ni uspelo v mrežo potisniti odbitka.

Ekipi sta se tudi v nadaljevanju izmenično prihajali do priložnosti, v 53. minuti pa so domači imeli ''power-play'', kjer pa so imeli glavno besedo gostje, ki so si pripravili tri strele. Ritem igre je bil še naprej na visoki ravni, v 57. minuti so domači branilci pred vrati pozabili na Justina Kellerja, ki pa je streljal mimo vrat. Domači so več pozornosti namenili obrambi in iztržili neodločen izid po 60 minutah igre. V podaljšku je bilo kar nekaj vročih situacij pred obema goloma, mreži pa se nista več zatresli, tako so zmagovalca odločili kazenski streli, kjer so bili uspešnejši domači, ki so zadeli vse tri strele.

Ne spreglejte