Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 9. 2014,
21.58

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
HDD Olimpija VSV Beljak liga EBEL

Natisni članek

Petek, 26. 9. 2014, 21.58

8 let, 3 mesece

Zmaji spodrezali krila beljaškim orlom in prišli do prvih točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Olimpije so na petem obračunu sezone le prišli do prvega slavja in prvih dveh točk. Ljubljančani so si zmago s 4:1 nad Beljakom priigrali z odlično igro v drugem delu druge tretjine.

Zmaji so v svoji vrsti prvič v novi sezoni pozdravili branilca Igorja Cvetka, ki se je vrnil po poškodbi rame in zaigral v prvem branilskem paru z Marvinom Degonom. Trener Fabian Dahlem je po neuspeli nedeljski prevetritvi peterk v Szekesfehervarju – Olimpija je izgubila z 0:4 – posegel po starem "receptu" in spet postavil iste prve tri napadalne trojke kot na prvih tekmah (Bishop, Leber in White; Koren, Pešut in Koblar; Mušič, Hočevar in Ropret), kar se je na koncu izkazalo za dobro potezo.

Zapravljen kazenski strel

Oba vratarja sta bila kaj hitro ogreta, kot prvi je z bližine zapretil Žiga Pešut, a je bil vratar Thomas Höneckl na pravem mestu. Na drugi strani se je ob številčni premoči sam pred Andyjem Chiodom znašel Sean Ringrose, vendar mu na srečo domačih navijačev ni uspelo končati akcije z zadetkom. Olimpija je imela v nadaljevanju dvakrat igralca več, najbolj nevaren je bil drugi zeleni napad, a je mreža varovancev Hannuja Järvenpääja mirovala. V 13. minuti sta si pot na dolgotrajno hlajenje (10 kazenskih minut) priigrala Kyle Medvec in Francois Fortier, kaj hitro pa so se zaradi počenega pleksi stekla v 15. minuti na predčasen odmor podali še preostali igralci.

Očitno je Olimpiji pot v garderobo bolje dela, saj se je vrnila izjemno razpoložena, Höneckla so obstreljevali Leber, Mušič in Bishop, vendar je bil Avstrijec vselej na mestu. V 19. minuti je v protinapad švignil Gal Koren, Korošci so ga nepravilno zaustavili in Ljubljančanom se je ponudila lepa priložnost, da prek kazenskega strela povedejo, a je Koren ni izkoristil.

Olimpija letela

Zmaji so bili tudi po zamenjavi strani nevarnejši tekmec, še posebej so se razbesneli v 30. minuti, ko je Cvetek izza gola podal na modro črto do Marvina Degona, ta je iz obrata ustrelil in Höneckl je le nemočno opazoval, kako je Olimpija povedla z 1:0. To je bilo sploh prvo vodstvo gostiteljev v tej sezoni.

Le 31 sekund zatem je koroški čuvaj mreže klonil še drugič. Koblar je zadrsal za golom, podal pred gol do Žige Pešuta in na semaforju se je izpisalo 2:0. Dobrih tisoč gledalcev je še naprej spremljalo bolj agresivno domačo ekipo, priložnost sta si med drugim pripravila Anže Ropret in Aleš Mušič, vendar nista končala. Je pa v 35. minuti ljubljanske navijače z zadetkom za 3:0 še dodatno razveselil Hunter Bishop. Gostje so ob koncu tretjine poskušali kaznovati dvominutno hlajenje na kazenski klopi Bishopa, a jim rezultata ni uspelo spremeniti.

Le tolažilni zadetek

Korošci so se ob vrnitvi na led podali v lov za znižanjem rezultata, a jim sprva ni kazalo prav dobro. V 44. minuti so imeli igralca več, a je Bishop zdrvel v protinapad in skoraj poskrbel za zvišanje vodstva. Le sekundo zatem, ko se je s klopi za kaznovane vrnil Matt White, pa je orlom le uspelo, Francois Fortier je lepo našel samega Maria Altmanna, ta je matiral Chioda. V nadaljevanju sta si obe moštvi priigrali še nekaj priložnosti, nervozni so bili gosti, ki so poskušali zaostanek znižati tudi brez vratarja, a jim ni uspelo – Bishop je namreč šest sekund pred koncem tekme z zadetkom v prazen gol le še potrdil zmago zmajev.

Olimpija je tako prišla do sploh prvih točk sezone, točkovni račun pa bo lahko obogatila v nedeljo, ko v Tivoli prihaja Innsbruck.

Ne spreglejte