Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2016,
16.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Washington Capitals Toronto Maple Leafs

Torek, 1. 3. 2016, 16.20

8 let

Zmaga Kraljev, Anže Kopitar potreboval manj kot minuto (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V noči na petek je bil v hokejski ligi NHL zelo pester program. LA Kings so gostili Montreal in na koncu zmagali s 3:2. Prvi gol za Kralje je dosegel slovenski hokejist Anže Kopitar.

Hokejisti LA Kings so v noči na petek na domačem ledu premagali Montreal z izidom 3:2. Za prvo veselje domačih navijačev je že v prvi minuti poskrbel Anže Kopitar, ki je v 56. sekundi premagal nasprotnega vratarja in svoje moštvo popeljal v vodstva z 1:0. Poleg Hrušičana sta pozneje v polno zadela še Tanner Pearson in Dwight King. Pri gostih sta bila uspešna P. K. Subban in Lars Eller.

Le dobri dve minuti za golom Hrušičana, ki se je po natančnem strelu Aleca Martineza z razdalje pred golom dotaknil ploščka, je na 2:0 zvišal Tanner Pearson, P. K. Subban pa je pred odhodom na prvi odmor goste nekoliko približal Kalifornijcem. Zmagoviti zadetek je v 56. minuti dosegel Dwight King, Lars Eller pa je pet minut pred koncem poraz omilil na zadetek.

"Še enkrat smo lahko videli, zakaj je ta ekipa tako letos kot v preteklih letih tako uspešna. Preprosto ti ne dajo prostora in časa. Igrati proti Kopitarju in Doughtyju … počutil sem se, kot da nimam nič prostora … Preprosto so nas nadigrali," je kapetan Montreala Max Pacioretty, ki je imel nemalo težav z drsalko (izgubil je rezilo), kljub tesnemu porazu priznal, da niso bili dorasel tekmec Kraljem.

O premoči zgovorno govori tudi podatek, da so Kalifornijci, v dresu katerih je debitiral Kris Versteeg, proti vratom Bena Scrivensa sprožili 31 strelov, medtem ko so Canadiens proti Jonathanu Quicku ustrelili le 15 ploščkov.

Izenačeni z Anaheimom, v soboto veliki spopad

"Nismo izpuščali svojih priložnosti. Oni so imeli le peščico priložnosti. Trije zadetki so dovolj za zmago, oni pa so lahko zadovoljni, da so nam zabili dva. Glede na to, da zadnje čase ne zadevamo veliko, moramo čim več poskušati in upati na odbitke. Le poglejte Kopitarjev zadetek, s katerim je pripravil teren za zmago," je bil po novih dveh točkah na računu zadovoljen trener Darryl Sutter.

Kralji ostajajo vodilni v pacifiški diviziji, a ima Anaheim enako točk in odigranih tekem kot Kopitarjevi. In prav Rački bodo na sobotni matineji naslednji tekmec moštva LA Kings, proti kateremu bodo iskali že 11. zaporedno zmago.

Ne spreglejte