Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 6. 2015,
10.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Žiga Jeglič Slovan Bratislava liga KHL

Sreda, 10. 6. 2015, 10.42

7 let, 12 mesecev

Žiga Jeglič optimističen, iz Slovaške prihajajo spodbudne novice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski reprezentant Žiga Jeglič se že vneto pripravlja na novo sezono. Kje jo bo preživel, trenutno še ne ve, upa pa, da bo še naprej del Slovana iz Bratislave in Kontinentalne hokejske lige.

Razširjeno rusko ligo je Jeglič premierno okusil lani, ko je s klubom iz slovaške prestolnice sezono končal po rednem delu, v katerem so zasedli zadnje mesto zahodne konference. Slovan se je že med sezono ubadal s finančnimi težavami, zapustilo ga je lepo število hokejistov, ob koncu pa so ostali le še najbolj vztrajni vojščaki.

Med njimi sta bila tudi Žiga Jeglič in Rok Tičar, ki si ju vodstvo bratislavskega kluba želi v svojem dresu gledati tudi v prihodnji sezoni. Tej ideji je izjemno naklonjen tudi 27-letnik, ki pa bo v Bratislavi vztrajal le pod enim pogojem, in sicer da bo v mestu še naprej liga KHL.

Dve možnosti

V slovaških medijih so se iz tedna v teden pojavljale najrazličnejše informacije o prihodnosti Slovana, ki je sredi maja s prijavo v domačo Extraligo poiskal zasilni izhod, če se mu bo KHL izjalovil. Kje bodo v prihodnje drsali njegovi hokejisti, bo moralo biti znano najpozneje v enem tednu. Vodstvo lige KHL mu prav dolgo ne bo več podaljševalo roka za izplačilo bančnega jamstva, tudi v Extraligi pa naj dlje od 18. junija ne bi čakali na njegov odgovor. Če se bodo v klubu držali sporočila, ki so ga med javnost ponesli v preteklih dneh, bodo stvari razjasnjene še ta teden.

"Še kar čakam na uradno potrditev, kaj bo s klubom. Ne vem, zakaj se sicer vse zavlačuje, a kot sem seznanjen, kaže dobro. Stvari naj bi se uredile in Slovan naj bi prihodnjo sezono odigral v ligi KHL," nam je Jeglič, ki se s pristojnimi v klubu sliši vsak teden, včasih tudi na tri dni, v torek zatrdil, da več konkretnih informacij o prihodnji sezoni Slovana še nima. Kot še pravi, je tudi on slišal, da naj bi se klobčič neznank razvil ta teden.

Poravnati dolgove

Zakaj se je vse skupaj zavleklo, Gorenjec ne ve, meni pa, da je najverjetneje posredi denar: "Klub mora še poplačati dolgove za nazaj. Tudi midva z Rokom (Tičarjem, op. a.) še čakava na plačila za preteklo sezono. Dolgov se je nabralo kar nekaj in mislim, da je pravilo, da morajo najprej vse poravnati, potem se lahko dogovarjajo naprej."

Od odločitve Slovana odvisna njegova sezona

Čeprav se v klubu ne cedita med in mleko, si naš sogovornik želi še naprej braniti njegove barve. "Osredotočen sem le na Slovan, še vedno sem zainteresiran zanj. To je skoraj edina priložnost za ligo KHL, saj je drugje v tej ligi res težko dobiti priložnost. Vsekakor bom na njihovo odločitev čakal toliko časa, dokler bo dobro kazalo," pravi Jeglič, ki ga Slovanova prijava v domačo ligo ni zbegala: "Vedel sem, da bo to njihov načrt B, tako da nisem bil presenečen. Malo bo težko, če se bodo na koncu odločili, da jih ne bo v KHL, ampak upam, da bo vse v redu. Če se slučajno ne bo izšlo, bomo pa potem iskali nov klub."

Ni še pozabil SP, Zupančiča je pričakoval

Jeglič je klubsko sezono končal še pred koncem februarja, reprezentančno pa pred mesecem dni, ko se Sloveniji na svetovnem prvenstvu v Ostravi ni uspelo obdržati med elito. Razočaranje s prvenstva, na katerem tudi sam ni bil tisti pravi, je še vedno prisotno. "Neuspeha še nismo pozabili, še vedno se pogovarjamo o tem, kaj je šlo narobe. Zame vsekakor ni bilo dobro, da sem imel med koncem klubske sezone in prvenstvom tako dolg premor, tako da bi bil lahko tudi to eden od razlogov. A v prihodnje moramo popraviti napake, ki smo jih delali, in naslednjič štartati bolje. Potem bo tudi rezultat boljši."

Napake bodo v prihodnje popravljali pod taktirko Nika Zupančiča, ki mu je po odstopu Matjaža Kopitarja – ta je fante sicer presenetil, a nekatera znamenja so že prej kazala na slovo – pripadla selektorska vloga. "Mislim, da je bilo imenovanje Zupančiča dobra in kar pričakovana poteza. Že ko so rekli, da bo ostal Slovenec, nam je bilo bolj ali manj jasno, kdo bi to lahko bil. Z Nikom se dobro poznamo, tako da bo lažje iti naprej."

Poti se na kranjskem štadionu

Treba pa je nadaljevati tudi priprave na novo tekmovalno obdobje. Čeprav so suhe priprave eden od najbolj napornih delov, brez njih ne gre. In Jeglič se, kot je že v navadi, z nekaj sotrpini pripravlja v Kranju. "Treniramo že dva tedna, tako kot lani skupaj s Tavžljem, Pavlinom, Kuraltom in še mlajšima fantoma. Vsak dan po dve, tri ure smo na kranjskem štadionu, kjer imajo tudi fitnes, tako da so priprave v polnem teku," pravi napadalec, ki si bo v teh vročih dneh privoščil nekaj prostih dni v južnih krajih.

Ko se ne poti na treningih, rad brcne tudi nogometno žogo. Tako se je pretekli teden s hokejskimi kolegi na zdaj že kar tradicionalni nogometni tekmi odlično zoperstavil FC Podbrezju. Hokejisti so namreč na srečanju – imelo je dobrodelno noto –, tudi na račun po besedah Jegliča velemojstrskega gola Andreja Hebarja, ki jih je ponesel, slavili s 5:0.

Ne spreglejte