Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 12. 2013,
9.57

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
HDD Olimpija Graz 99ers liga EBEL

Natisni članek

Sreda, 11. 12. 2013, 9.57

8 let, 3 mesece

Želi si "snajperja", a ve, da ga v kratkem ne bo dobil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V Tivoliju nič novega. Nov, že 25. poraz Olimpije v sezoni, ki tekmece vse težje dohaja. Proti Gradcu se je spet izkazalo, da moštvo potrebuje nekoga, ki bo znal zadeti, in učinkovitejši "power-play".

Trideset tekem, le pet zmag in 12 točk je letošnji izkupiček ljubljanske ekipe, ki se zaveda, da se odločilni del sezone začenja šele 17. januarja. A s tako igro sta dve vstopnici, ki še zagotavljata izločilne boje, precej daleč. Proti Gradcu so "zmaji" sicer dodobra nastreljali razpoloženega Dannyja Sabourina, a kaj ko ploščka nikakor niso znali spraviti za hrbet kanadskega čuvaja mreže, ob tem pa so se v obrambi spet pojavljale napake, ki jih noben nasprotnik ne izpusti kar tako iz rok. Ljubljančani lahko obžalujejo predvsem nespametnost iz 14. minute, ko so imeli številčno premoč, a gostom dopustili zadetek.

"Ne glede na to, kakšen je bil rezultat, mislim, da smo večji del tekme narekovali tempo. Njihov vratar je branil res fenomenalno. Ne moremo reči, da nismo imeli dovolj priložnosti, da bi položaj preobrnili. A bolj kot to nas skrbi, da praktično vsako večjo napako, ki jo naredimo, nasprotne ekipe s pridom izkoriščajo. Ne smemo si dovoliti, da se zgodi takšen protinapad, kot je bil v prvi tretjini, ko smo imeli igralca več. To nas je kar malce spodneslo, a smo kljub temu napadali do konca, a na žalost, podobno kot v ponedeljek, nismo zadeli," se je po novem neuspehu k tekmi ozrl Ivo Jan.

"Nimamo pravega zaključnega strela, kar pa je fante zelo težko naučiti"

V ljubljanskem taboru pa se ob vseh napakah soočajo tudi s sušo ob igri petih na štiri. Proti nasprotnikom z avstrijske Štajerske so imeli kar šestkrat igralca več, a prav nobene priložnosti niso izkoristili, kar je po svoje tudi razumljivo, saj v letošnji sezoni izkoristijo le vsako 11. igro z igralcem več. "Igra z igralcem več je tista, ki nam ne gre. Imamo kontrolo ploščka, a nimamo pravega zaključnega strela, kar pa je fante zelo težko naučiti. Potrebujemo nekoga, ki bi bil "snajper", a glede na položaj v klubu, je zelo težko pričakovati, da bo v kratkem do tega prišlo. Več kot to, da fante, za katere vem, da se trudijo po najboljših močeh, opozorim na napake, ne morem," se Jan zaveda primanjkljaja svojega moštva, ki ima danes prost dan.

In kako bi se morali lotiti prihodnjih nasprotnikov? "Mi nismo ekipa, ki bi lovila rezultat, temveč smo ekipa, ki mora nasprotnika čim dlje držati na ničli, poskušati povesti in potem igrati tisto svojo obrambno igro. Vsako tekmo, na kateri smo povedli, smo namreč odigrali bolje, saj smo porabili veliko manj energije kot takrat, ko smo rezultat lovili.'' Ali bodo zeleno-beli oklepniki upoštevali recept svojega stratega, bo jasno že v petek proti Znojmu, ko si bodo gledalci obračun lahko ogledali brezplačno, v nedeljo proti Linzu pa bodo na ''teddy bear toss'' tekmi kot vstopnico prinesli plišaste igrače.

Ne spreglejte