Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 10. 2019,
14.26

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

Natisni članek

Gregor Polončič HK SŽ Olimpija HK Olimpija Alpska liga

Sreda, 23. 10. 2019, 14.26

4 leta, 5 mesecev

Pri HK SŽ Olimpija gregorju polončiču podelili trenersko taktirko do konca sezone

Zaupnica Polončiču: Olimpijo bo treniral do konca sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30
HK Olimpija HDD Jesenice | Gregor Polončič bo Olimpijo vodil do konca sezone. | Foto Nik Jevšnik/STA

Gregor Polončič bo Olimpijo vodil do konca sezone.

Foto: Nik Jevšnik/STA

Hokejski klub SŽ Olimpija je Gregorja Polončiča imenoval za glavnega trenerja do konca tekmovalnega obdobja. Nekdanji hokejist, ki je sezono začel kot pomočnik Jureta Vnuka, je po Vnukovem slovesu začasno prevzel vlogo glavnega trenerja, v začetku tega tedna pa so mu v klubu dali zaupnico in mu mandat glavnega trenerja podaljšali do konca sezone.

Predsednik HK SŽ Olimpija Miha Butara je na sredini novinarski konferenci, na kateri so Ljubljančani moči združili s HDD Sij Acroni Jesenice in strnili misli pred sobotnim 500 večnim derbijem (17.30 v Tivoliju), dejal, da so v začetku tedna sprejeli odločitev, da Gregor Polončič do konca sezone ostaja glavni trener zmajev.

Spomnimo, Olimpija, ki je lani osvojila vse, kar se je dalo, je v novo sezono vstopila z Juretom Vnukom v vlogi glavnega trenerja. A poti ljubljanskega kluba in Vnuka so se zaradi domnevnih nesoglasij razšle 20. septembra. Trenersko taktirko je takrat prevzel njegov dotakratni pomočnik Polončič.

V klubu so dejali, da bodo o morebitni menjavi premislili. Ni skrivnost, da si na mestu glavnega trenerja v prihodnji sezoni želijo nekdanjega selektorja Nika Zupančiča, ki si kruh od začetka sezone služi na Poljskem. Na koncu pa se nova menjava kljub nekaj kandidatom, za katere je vprašanje, ali bi želeli za nekaj časa v gasilsko vlogo, ni zgodila.

"Ocenili smo, da nam je primanjkovalo želje, Gregor pa je po naši oceni prava oseba za to. Ima veliko energije in čustev. Je zelo analitičen," je odločitev, da Polončič ostane na mestu glavnega trenerja do konca sezone, komentiral predsednik Miha Butara. | Foto: Nik Jevšnik/STA "Ocenili smo, da nam je primanjkovalo želje, Gregor pa je po naši oceni prava oseba za to. Ima veliko energije in čustev. Je zelo analitičen," je odločitev, da Polončič ostane na mestu glavnega trenerja do konca sezone, komentiral predsednik Miha Butara. Foto: Nik Jevšnik/STA

Butara: Ima veliko energije, čustev, je analitičen ..

"Menili smo, da nam je po lanski sezoni, ko smo osvojili vse, primanjkovalo želje, Gregor pa je po našem mnenju prava oseba za to. Ima veliko energije in čustev. Je zelo analitičen, pozna hokej, v njem je vse življenje, izkazal je vodstvene sposobnosti. Ima pa tudi motiv za uspeh in s svojim zagonom bo dal ekipi prepotrebno motivacijo, da naredimo korak naprej," je odločitev o zaupnici 38-letnem trenerju komentiral Butara.

"Na začetku sezone so me pripeljali, da pomagam Juretu in mladinskemu pogonu, stvari so se obrnile drugače. Hvaležen sem vodstvu kluba, da mi je to zaupalo. Pripravljen sem na to, tako psihično kot z vidika znanja. Menim, da imam dovolj znanja, da sezono pripeljem do konca, kot smo si zadali," pa je ob dejal Polončič.

Preberite še:

500. večni derbi: HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice
Sportal Derbi Olimpiji, Slavija do zmage v Celju
HK SŽ Olimpija - KAC II Alpska liga, 1. krog
Sportal Olimpija končala s pričakovano zmago, Polončič razočaran
Ne spreglejte