Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 9. 2013,
16.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga EBEL KAC Celovec

Četrtek, 5. 9. 2013, 16.11

8 let

Zaupajo v doma vzgojen kader in osvajajo prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najuspešnejši hokejski avstrijski kolektiv KAC iz Celovca je v zadnji sezoni dodal nov naslov prvaka, skupaj jih je v zgodovini kluba zbral že 30. Tudi v novi sezoni bodo med glavnimi favoriti.

Po dveh sezonah, ko so se Korošci morali zadovoljiti le z nazivom podprvaka, so se letos znova povzpeli na sam vrh, ko so v finalu gladko s 4:0 v zmagah nadigrali Dunaj. Klub z več kot stoletno tradicijo je osvojil že svoj jubilejni 30. naslov prvaka. Je daleč najuspešnejše avstrijsko moštvo.

Avstrijski "zmaji" so sicer sledili pregovoru slab začetek, dober konec. Lep del sezone jim ni in ni steklo, v prvem delu so se morali kar potruditi, da so ujeli zgornji del. Krivulja se je dvignila tudi po zamenjavi na trenerski klopi, Švicarja Christiana Weberja je nasledil Šved Christer Olsson. V delu za razvrstitev so Celovčani začeli prikazovati vedno boljše predstave in redni del končali na tretjem mestu. V končnici so ujeli pravo formo in se pravzaprav sprehodili do naslova prvaka. V četrtfinalu in polfinalu so nasprotnika izločili s 4:1 v zmagah, v finalu pa, kot že omenjeno, kar s klasično "metlo", se pravi 4:0.

Mrežo bo čuval avstrijski reprezentančni dvojec

Odlično delo v nižjih selekcijah se je izkazal za popoln uspeh. V zadnjih letih se pri KAC namreč zanašajo predvsem na hokejiste, ki so se hokejsko izobrazili prav v lastni šoli. Tudi v novi sezoni ne bo nič drugače. V ekipi je kar 21 avstrijskih igralcev, ob tem pa le šest tujih. Vsi so Kanadčani. V primerjavi z zadnjo sezono so zmanjšali število legionarjev za enega. Okrepili so se z dvema igralcema. Thomas Pöck se vrača domov po 13 sezonah, ki jih je v večini preživel onkraj Atlantika. Branilec, ki je do članske selekcije igral v napadu, bo pomembna okrepitev. Drug novinec je vratar Fabian Weinhandl, ki je prišel z Dunaja. Ta bo tvoril vratarski tandem še z enim reprezentančnim čuvajem mreže Renejem Swettom. Oba si bosta brez dvoma primerno razdelila minutažo, saj sta v zadnjih letih, pa čeprav štejeta 26 oziroma 25 let, svoje kvalitete že večkrat pokazala.

Prav zaradi tako majhnega števila menjav v ekipi trener Olsson ne bo imel prav nobenih težav z uigravanjem. Zaščitni znak Celovčanov je sicer homogena igra, ko lahko zadetek doseže prav vsak igralec. Minutaža je po navadi enakovredno razporejena med vse štiri oziroma po potrebi tri peterke. Najnevarnejši igralci koroške zasedbe so kapetan Thomas Koch ter Kanadčana Jamie Lundmark in John Lammers.

Ne spreglejte