Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 11. 2012,
9.20

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 17. 11. 2012, 9.20

8 let, 4 mesece

Zajc: Lepo je zmagati, še posebej po takšni borbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Olimpije so na tekmi proti Beljaku vknjižili tretjo domačo zmago. Ljubljanski strateg Bojan Zajc je nad borbeno igro in prigarano zmago navdušen.

Ljubljanski ''zmaji'' so po zmagi na spektaklu v zagrebški Areni zabeležili še eno pomembno zmago. Tokrat so v domači dvorani pod Rožnikom po hudi borbi premagali beljaške ''orle'', za katere igra pet igralcev, ki so še lani branili zeleno-bele barve in nad katerimi trenersko taktirko vihti lanski vodja Olimpije Hannu Järvenpää. ''Lepo je končno zmagati, še posebej po takšni borbi, kot je bila proti Beljaku. Mi se veselimo vsake zmage, sploh ker so bile do zdaj doma zelo redke,'' je z nasmehom na obrazu občutke po tretji domači zmagi, ki je prišla po več kot treh tednih, strnil Bojan Zajc.

Pokazala sta se ekipni duh in prava energija

In čeprav so v prvi tretjini izključitve na ljubljanski strani deževale ena za drugo in se je zdelo, da se bodo ''zmaji'' tako kot na tekmi s Salzburgom morali boriti ne le proti nasprotni ekipi, pač pa tudi proti delivcem pravice, so zeleno-beli z ekipnim duhom in energijo, ki jih preveva, vzdržali pritiske. ''Proti vrhunski ekipi smo odigrali res dobro tekmo, čeprav se ni začelo tako, kot smo si želeli. Ključne so bile minute, ko smo imeli igralca oziroma kar dva manj. Sicer se ne spomnim, koliko, a imeli smo zelo veliko število izključitev. Res da smo naredili tudi nekatere nespametne poteze, a fantje so kljub utrujenosti zdržali z igralcem manj in res je bilo težko, saj smo bili skoraj eno tretjino z igralcem manj v napadu,'' je o izključitvah spregovoril Zajc in nadaljeval s pohvalami na račun svojih izbrancev: ''A vrnili smo se kot ekipa in se borili po celem igrišču. Tako kot prejšnjo tekmo proti Medveščaku, se je tudi zdaj videla prava energija v ekipi, zato fantom res vse čestitke za ti lepi točki.''

Z novo energijo, ki jo hokejisti Olimpije kažejo vse od konca reprezentančnega premora, pa je prišla tudi boljša igra z igralcem več. Prav vse tri gole so ''zmaji'' dosegli v ''power-playu'' in tudi Zajc se strinja, da je bil to eden izmed ključnih elementov za zmago: ''''Power-play'' je stekel, res. Vsekakor je igra z igralcem več prevesila tehtnico v našo korist. Vesel sem, da smo svoje delo opravili tako, kot smo si želeli.''

''Zmajem'' pa ne bo potrebno prav dolgo čakati, da bi svoje delo spet opravili tako, kot si želijo, saj bodo imeli že v nedeljo proti Linzu priložnost, da pred domačim občinstvom nadaljujejo niz zmag, ki so ga začeli po koncu reprezentančnega premora.

Ne spreglejte