Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 1. 2013,
8.57

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 16. 1. 2013, 8.57

8 let, 3 mesece

Brez energije in želje je pot do zmage težka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Tudi četrti poskus proti Salzburgu ''zmajem'' ni prinesel zmage. Dodobra zdesetkana ekipa Olimpije ni imela prave energije, da bi se lahko enakovredno kosala s hokejisti iz Mozartovega mesta.

Ljubljančani so proti ''rdečim bikom'' izgubili še četrtič v sezoni, a tako daleč od zmage proti četi Pierra Pagéja kot v torek letos še niso bili. Res da je v vratih manjkal kaznovani Jerry Kuhn, ki bo še zadnji dve tekmi rednega dela opazoval s tribun, a krivde za visok poraz ne gre pripisati Maticu Bohu, ki je dobil prvo priložnost za branjenje v letošnji sezoni razširjenega avstrijskega prvenstva. Celotna ekipa, v kateri ni bilo bolnega Kevina DeVergilia in Michaela Ratchuka, je delovala brezvoljno, brez prave želje po zmagi. ''Odigrali smo eno slabših tekem doma. Salzburg je bil boljša ekipa in nas nadigral. Mislim, da je bilo vidno, da ni bilo prave energije. Fizično jim nismo mogli parirati, sploh v prvi tretjini, ko smo izgubili vse duele, oni pa so bili močnejši tudi na paku. V drugi tretjini smo sicer pokazali malo več želje, a Salzburg je že visoko vodil in tekmo rutinirano pripeljal do zmage,'' je igro svojih varovancev opisal Bojan Zajc in dodal, da je zadovoljen s predstavo ljubljanskega čuvaja mreže: ''Maticu ne moremo prav nič očitati, branil je prvo tekmo v EBEL letos in svoje delo solidno opravil.''

"Tako kot vsak drugi vratar sem si tudi sam želel določenega deleža igre. Zdaj sem priložnost dobil in jo bom izkoristil tako, kot znam," se je priložnosti za branjene razveselil 21-letni Matic Boh. Priznal je tudi, da pritiska ni čutil, je pa potreboval nekoliko več časa, da se je ''ogrel'' na temperaturo EBEL: "Že na začetku, v prvih desetih minutah so nas 'zlomili'. Pritiska nisem čutil, a moral sem prestaviti prestavo višje in ujeti ritem lige EBEL. Po prvi tretjini sem ga ujel in mi je steklo, je pa bilo na začetku zelo težko." Boh je zavrnil tudi očitke, da Ljubljančani pred pomembnejšimi tekmami, ki bodo dale še dva potnika v končnico, nekoliko varčujejo z močmi: "Ne bi rekel, da je prisotno varčevanje z močmi pred tekmami razigravanja. Trenutno nam v ekipi manjka kar precej ključnih igralcev, kar se je proti Salzburgu, ki je zelo dobra ekipa, pač poznalo. Vsekakor pa poskušamo še naprej dobiti čim več točk v 'spodnjem domu'" Tudi ljubljanski strateg je potrdil borbo do konca: "Vsako tekmo gremo na zmago, tako da se bomo še naprej borili. Ni vseeno ali si osmi, deveti ali deseti, vsaka točka je pomembna."

Novi dve točki bosta na voljo že v petek, ko v dvorano pod Rožnikom prihajajo aktualni prvaki iz Linza, še ena ekipa, ki je Olimpija v tej sezoni še ni premagala.

Ne spreglejte