Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 1. 2013,
6.53

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 20. 1. 2013, 6.53

8 let, 3 mesece

Pri Olimpiji zablestel Valenčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Olimpije so na prvi in edini pripravljalni tekmi pred odhodom na turnir v Španijo ugnali drugoligaški klub Simer Šampion s 4:2. Junak srečanja je postal dvakratni strelec Filip Valenčič.

Branilci naslova iz Maribora bodo prvič v pripravljalnem obdobju odigrali srečanje v torek (Mattersburg), tekmeci iz Ljubljane pa so bili dejavni že v soboto. V Radomljah, kjer so med tednom opravljali treninge, so v prijateljskem obračunu odpravili celjskega drugoligaša Simer Šampion. Na srečanju se je z dvema zadetkoma in podajo izkazal mladi napadalec Filip Valenčič, zeleno-beli dres pa sta oblekla tudi "povratnik" Dejan Gerić in Ukrajinec na preizkušnji, Maksim Lovsky. Oba sta dobila priložnost v drugem polčasu, ljubljanski klub pa je že sporočil, da 20-letni ukrajinski zvezni igralec v torek z Olimpijo ne bo odpotoval v Španijo. Mladi reprezentant Nemanja Mitrović ni nastopil, zadnji zadetek za jesenske podprvake pa je dosegel Adnan Bešić, ki je v jesenskem delu nabiral izkušnje v Kidričevem.

Trener Olimpije Andrej Razdrh se je od prve minute odločil za udarno enajsterico Ivačič, Fink, Salkić, Bajrić, Zarifović, Božič, Omladič, Lovrečič, Trifković, Šporar in Valenčič, v nadaljevanju pa so priložnost dobili še Kobetić, Baskera, Lidjan, Bešić, Lomsky, Gerić, Vicente, Čeh, Kapun in Nabernik. Prvi polčas se je končal z rezultatom 3:1.

Manjkalo je kar nekaj igralcev. Izkušeni Črnogorec Nikola Nikezić se še vedno spogleduje z odhodom v tujino, med vratnicama sta počivala tako Elvis Džafić kot Aleksander Šeliga, v polju pa Antonio Delamea Mlinar in Đorđe Ivelja. Anže Zorc in Dejan Djermanović bosta še nekaj časa na seznamu poškodovanih igralcev, pričakovano ni zaigral tudi "kaznovani" Boban Jović.

Ne spreglejte