Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 2. 2013,
8.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija Sapa Fehervar Bojan Zajc

Sobota, 23. 2. 2013, 8.38

7 let, 12 mesecev

Zajc: Cilja nismo dosegli, a zgodile so se tudi pozitivne stvari

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Olimpija je z zmago nad Sapo končala igre v EBEL, v kateri si po dveh sezonah ni izborila končnice. Trener Bojan Zajc v končani sezoni, kljub izpadu pred izločilnimi boji, vidi tudi pozitivne stvari.

Hokejisti iz Szekesfehervarja so bili v petek še zadnji nasprotniki zeleno-belih v letošnji sezoni razširjenega avstrijskega prvenstva. Z minimalno zmago s 3:2 so si Ljubljančani zagotovili končno deveto mesto. ''Kar težko se je bilo pripraviti na tekmo s Sapo, saj smo v prejšnjem krogu v Salzburgu izgubili teoretične možnosti za preboj v želeno končnico. Dejstvo je, da so fantje odigrali tako, kot je treba. Vemo, da je ekipa Albe vedno neugodna, v kakršni koli postavi. Vedno imamo z njimi borbe na nož, a tokrat se je izšlo v našo korist in tekmo smo pripeljali k takšnemu koncu, kot smo si ga želeli,'' je misli po zadnji tekmi v sezoni EBEL strnil trener Bojan Zajc.

Sezona je prinesla tudi svetle trenutke

Slednji je moštvo prevzel po tem, ko se je po šestih krogih od trenerskega stolčka moral posloviti Heikki Mälkia in ko je Olimpija imela na računu zgolj dve točki. Čeprav cilja z ekipo ni dosegel, je po njegovem mnenju sezona dala tudi mnogo pozitivnih stvari. ''Sezona je prinesla veliko dobrih trenutkov, zgodile pa so se tudi številne neprijetne stvari. Če potegnemo črto, je jasno, da smo razočarani, ker cilja nismo dosegli. Četrtfinala si niti nismo zaslužili, saj sta bila Znojmo in Salzburg močnejša in gresta zasluženo v končnico. A kljub temu, da se nismo uvrstili v končnico, je bilo kar nekaj svetlih točk v tej sezoni. Priložnost je dobilo ogromno mladih domačih fantov, še nikoli v novejši zgodovini ni igralo toliko slovenskih hokejistov igralo konstantno teh tekem. Plus je tudi to, da imamo zelo mlado ekipo. Poleg tega se je zgodil Ice-fest, zgodil se je Jan Muršak, za katerega smo videli, kakšno kakovost ima, in ki je bil z naskokom najboljši igralec lige. Ostali igralci so odigrali po svoji moči in kakovosti, dali vse od sebe, odigrali veliko dobrih tekem, ko so premagovali močne ekipe, kot so Medveščak, Dunaj, Beljak, zato jim nimam kaj očitati,'' je sezono ocenil 47-letni ljubljanski strateg.

Ugotoviti, kje so grešili in kaj se da izboljšati

O načrtih, povezanih z avstrijskim razširjenim prvenstvom, pa dirigent ljubljanskega moštva razmišlja takole: ''Najprej nas čakajo analize, da pogledamo, kje smo zgrešili, oziroma, da pogledamo, kje bi se stvari dale izboljšati, kje bi lahko koga dobili. Seveda pa bo veliko odvisno od finančnih zmožnosti, katerih nimamo ravno najvišjih v tej ligi. A z dobrim 'skavtingom', z dobrim delom in pravim profilom, karakterjem igralcev se da narediti tudi kaj več.''

V državnem prvenstvu upravičiti vlogo favorita

Mednarodno poglavje sezone je tako za Olimpijo, medtem ko jih odločitev o domačem prvaku še čaka. Kdaj točno se bo začela končnica članskega državnega prvaka, še ni znano, a če bodo obveljali predlogi s četrtkovega sestanka HZS in predstavnikov klubov, bi se lahko začela že čez dva tedna. ''Dejstvo je, da dlje časa, kot bo trajalo, da se začne državno prvenstvo, težje bo držati konstantnost in motivacijo. Je pa res, da moramo upravičiti vlogo favorita, saj smo edina profesionalna ekipa v Sloveniji, in to moramo dokazati tudi na ledu. Zavedamo se, da kdor koli bo igral proti nam, bo visoko motiviran in se bo hotel dokazovati. In to je edino pravilno. Upam in verjamem, da ne bomo šli v nobeno tekmo podcenjevalno do nasprotnika,'' je o pristopu h končnici državnega prvenstva, v kateri poleg HDD Olimpije sodelujejo še HK Olimpija, HD mladi Jesenice, HDK Maribor, HK Playboy Slavija, HK Prosports.si Triglav, povedal Zajc.

Ne spreglejte