Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 9. 2013,
11.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luka Gračnar Red Bull Salzburg

Četrtek, 26. 9. 2013, 11.33

7 let, 12 mesecev

Zadovoljen s trenerjem, a na pravo priložnost še čaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Salzburg je po lanski sezoni dodobra prevetril svoje vrste. Med novimi obrazi na Solnograškem je tudi trener Don Jackson, ki je po besedah Luke Gračnarja pravi psiholog in dobrodošla sprememba.

Enemu najbogatejših moštev v ligi EBEL Red Bull Salzburgu lani ni šlo vse po načrtih. Potem ko so obstali v polfinalu, je ekipa doživela korenito preobrazbo. Nove delodajalce je našlo kar deset igralcev, v München pa se je preselil glavni trener Pierre Pagé, ki je že med sezono napovedoval, da si želi novih izzivov. Mozartovo mesto je pozdravilo stratega, prišel je zbiratelj lovorik Don Jackson, in devet novih oklepnikov. Velika sprememba, ki za uigranost in enotnost zahteva čas. "Prišlo je veliko novih igralcev in nov trener. Spremenil se je sistem, tako da bomo potrebovali nekaj časa, da bomo osvojili nov način in da se bomo privadili eden na drugega. Tako pač je. A iz dneva v dan je bolje, stvari so vsak dan bolj jasne, tako da nam gre na bolje," se je novosti dotaknil slovenski čuvaj mreže Luka Gračnar, ki je zakorakal že v četrto sezono z "rdečimi biki".

"Tako mirnega človeka še nisem videl"

Hrušičan je v zadnji sezoni še pod Pagéjevo taktirko pridno zbiral nastope med ebelligaško druščino (branil je na 36 tekmah in bil 92,1-odstotno uspešen), letos prave priložnosti, ko beseda nanese na razširjeno avstrijsko prvenstvo, še ni dobil, a jo čaka z odprtimi rokami. "Na European Trophy sem branil večino tekem, v ligi EBEL pa sem odigral eno tekmo od petih. Lahko bi bilo bolje, lahko pa tudi slabše. Jaz na to nimam vpliva, lahko le čakam na svojo priložnost. Priložnost pa vedno bo oziroma vedno je, samo treba jo je izkoristiti," ostaja pozitiven 19-letnik, ki nekaj besed nameni tudi novemu načinu dela ameriškega strokovnjaka Dona Jacksona: "Name kot na vratarja on sicer nima prav velikega vpliva, ampak za zdaj se zdi, da je zelo dobra sprememba. Tako mirnega človeka še nisem videl. Igralcem zna stvari razložiti brez razburjanja, nikoli ga še nisem videl, da bi kdaj zganjal paniko. Mislim, da je zelo dober psiholog." Da je 57-letnik ubral drugačen pristop, kot so ga Salzburžani poznali v zadnjih sezonah, je bilo jasno tudi po torkovi zmagi, ko je na tivolskem hodniku ustavil svojega varovanca in mu umirjeno razlagal, kako bi moral posredovati v eni izmed akcij. "Vsekakor se igralec bolj varno počuti, če ve, da nekdo nanj ne ustvarja določenega nepotrebnega pritiska," Gračnar potrdi, da mu tak trenerski pristop ustreza.

Skrbi so odveč

Podobno kot lani tudi letos Salzburg v sezono ni vstopil najbolje. Na računu imajo štiri točke in zasedajo skromno deseto mesto, a Gračnar zatrjuje, da so skrbi odveč: "V ligi EBEL ni več avtsajderjev, nihče ni tako slab, da bi ga kar zlahka premagal. Je pa res, da se od nas veliko pričakuje. Morali bomo še malo stopiti na 'gas', a mislim, da nam ni treba skrbeti, da nam ne bi šlo na bolje." Da se stvari res obračajo v pravo smer, bi Salzburžani lahko dokazali že v petek, ko bodo pred domačim občinstvom gostili madžarske "hudiče" in lovili tretjo zmago sezone.

Ne spreglejte