SiolNET. Sportal Hokej
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Z dobrodelnimi akcijami lahko pridobijo vsi

1

termometer

Hokejisti Playboyja Slavije se lahko pohvalijo z uspešno organizacijo dobrodelne tekme v okviru Movembra. Pravijo, da je bila akcija uspešna, hkrati pa že kujejo načrte za prihodnje leto.

Movember ali mesec brkatih moških, ki opozarjajo na moške zdravstvene težave, še posebej na raka na prostati, je tudi pri nas vedno bolj priljubljen. Če je v tujini, predvsem v Severni Ameriki, že povsem običajno, da novembra na športnih in drugih prizoriščih opozarjajo na to tematiko, v Sloveniji ni tako. Oziroma ni bilo do srede. Pri Slaviji so se namreč odločili, da tudi sami nekaj storijo in organizirajo dobrodelno tekmo, izkupiček pa namenijo društvu onkoloških bolnikov.

''Mislim, da orjemo ledino. Sicer sem slišal, da so tudi nekateri nogometaši organizirali movembrsko tekmo, tako da mislim, da se bo to v prihodnje razširilo. Seveda pa bodo tudi druge dobrodelne akcije, organizirane v druge namene, v teh časih še kako pomembne,'' pravi kapetan in idejni oče akcije Rok Snoj, ki je spregovoril tudi o vsem drugem, povezanem z akcijo imenovano The Movember Game: ''To nam pomeni veliko. Imamo določen doseg v javnosti in če lahko to izkoristimo za nekaj dobrega, smo lahko zelo zadovoljni. V sodelovanju s sponzorjem smo zbrali tudi donacijo, mislim, da je bil dogodek kar uspešen.''

Kar po mnenju z najboljšimi brki

Brke so si, kot določajo pravila, začeli puščati na začetku novembra, zbrana množica v zaloški dvorani pa je soglasno ocenila, da ima najboljše brke Luka Kar, ta je tudi krasil oglasne plakate, ki so vabili na tekmo, visoko oceno pa si je prislužil še branilec Rok Prusnik.

Kako se je začela zgodba, da so si pri Slaviji začeli puščati brke? ''Dva fanta sta opazila to gibanje na televiziji in sta začela nositi brke. Nato pa je to v garderobi postal kar nekakšen standard. Vedno več fantov nas je imelo brke, zdaj je postalo kar nekako samoumevno, da jih imamo vsi,'' odgovarja Snoj, ki pravi, da bo v ponedeljek napočil čas za britje. Sicer pa so plejboji v dobrodelne namene skupaj zbrali več kot tri tisoč evrov. Denar, ki bi prav tako prišel prav marsikateremu slovenskemu športnemu klubu, saj je večina moštev bolj kot ne obsojena na amaterizem. ''Navajeni smo na tako nizek standard. Tudi če se še nekoliko bolj žrtvujemo, nič ne izgubimo, lahko le pridobimo. In ne le mi. Tudi okolica. Vključeni smo v lokalno skupnost in če lahko s takim dogodkom naredimo nekaj dobrega, potem smo lahko zadovoljni,'' pravi kapetan Slavije, ki je pokazal, kako dobrosrčni so športniki.

Snoj je za konec še dodal, da so imeli letos zelo malo časa za pripravo takšne akcije, zato bodo prihodnje leto vse skupaj načrtovali veliko prej. A neizpodbitno dejstvo ostaja, da so si s takšno akcijo zaslužili oceno deset.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin