Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 3. 2016,
12.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Sij Acroni Jesenice Lustenau liga INL liga EBEL

Sobota, 12. 3. 2016, 12.48

6 let, 6 mesecev

Na Jesenicah v pričakovanju EBEL-ligaških odgovorov in razrešitve avstrijske uganke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V avstrijsko-slovenski ligi INL se začenja polfinale, v katerem bomo imeli enega predstavnika. Jeseničani se bodo merili s prvakom Lustenauom, ki ga v dveh sezonah še niso premagali.

V Zgornjesavski dolini pospešeno pogledujejo proti prihodnji sezoni, v kateri si želijo zaigrati v ligi EBEL – odločitev bo znana v nekaj tednih –, hkrati pa se osredotočajo na preostanek klubske sezone in dve polfinalni seriji.

Domači polfinale bodo začeli prihodnji teden, ko se bodo za finalno vstopnico bojevali s Celjani, mednarodni polfinale pa začenjajo danes. Njihov nasprotnik bo izjemno neugodni Lustenau, ki ga železarji v zadnjih dveh sezonah še nikoli niso premagali. Aktualni prvaki lige, ki so redni del končali na drugem mestu, so v četrtfinalu izločili Celjane in prikazali tudi svoje šibke točke. Knezi so namreč dokazali, da so Avstrijci premagljivi, velikokrat so bili blizu, a na koncu so se zmeraj veselili severni sosedi.

Končnica je zgodba zase

"Vedno se izpostavlja, da te ekipe v dveh sezonah še nismo premagali, a končnica je zgodba zase. Morda bodo Avstrijci celo pod večjim pritiskom, ker so dobili vse prejšnje medsebojne tekme. Mi bomo pač storili vse, da jih premagamo prvič, drugič in tretjič ter sklenemo serijo v našo korist," se z negativno serijo proti Lustenauu v pogovoru za uradno stran kluba ni želel preveč obremenjevati Miha Brus.

Prvi obračun bodo zvečer odigrali na terenu prvaka, jeseniški kapetan pa je razkril recept za uspeh: "Ključ do uspeha bo disciplinirana igra, držati se moramo našega sistema igre. Pokriti moramo prostor pred svojimi vrati, tam je Lustenau zelo nevaren. Medsebojne tekme v rednem delu sezone so bile bolj ali manj izenačene, nato pa so nas v odločilnih trenutkih presenetili ravno s tega položaja."

V polfinalni seriji bodo igrali na tri zmage.

Ne spreglejte