Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 11. 2015,
11.31

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Los Angeles Kings

Sreda, 18. 11. 2015, 11.31

6 let, 7 mesecev

Vratarja podružnice Kraljev obtožnica bremeni nasilja nad dekletom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za organizacijo Los Angeles Kings, ki se je morala večkrat spopasti s posedovanjem nedovoljenih substanc in družinskim nasiljem svojih članov, so burni meseci in, kot kaže, težav še ni konec.

Na obzorju je nov škandal, v katerega je vpleten vratar podružnice Los Angeles Kings Patrik Bartošak. Komaj 22-letni Čeh si je v ponedeljek domnevno privoščil nepremišljeno dejanje in fizično napadal svoje dekle. Po poročanju unionleader.com je v obtožnici zapisano, da je mladenič poskušal dekle zadaviti, ga udaril v prsni koš, obraz in noge. Ob tem ga obtožnica bremeni tudi groženj z odvzemom življenja, Bartošak naj bi dekletu med drugim dejal: "Če nimaš kaj povedati, te bom ubil" in "Upam, da se zavedaš, da te bom uspaval, še preden odidem".

Gre za hude obtožbe, pred katerimi se bo hokejist na zaslišanju branil sredi decembra. Bartošaku, ki je po plačilu varščine deset tisoč dolarjev (9.372 evrov) na prostosti, so prepovedali kakršenkoli stik z domnevno žrtvijo.

Ni prostora za tovrstne prekrške

Češkega čuvaja mreže je Los Angeles Kings na naboru leta 2013 izbral 146. po vrsti. V ligi NHL je še čakal na priložnost pri Kraljih, na katere je neposredno (tudi finančno) vezan, saj je bil lansko sezono član njihove AHL-podružnice Manchester Monarchs. Letos bi moral biti prvi vratar Ontario Reign (nova AHL-podružnica LA Kings), a je bil zaradi operacije palca in okrevanja po tej prestavljen k Manchester Monarchs (nova ECHL-podružnica La Kings), pri katerem igra Gašper Kopitar.

"Gre za zelo resno stvar in hude obtožbe. Še naprej bomo zbirali informacije in se na primer odzvali, ko bo to primerno," se je s kratko izjavo že odzvalo vodstvo Los Angeles Kings, ki je že večkrat poudarilo, da v njihovi organizaciji ni prostora za tovrstne prekrške.

Ne spreglejte